Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pernai tiesioginių vadovų pasitenkinimas naujais valstybės tarnautojais siekė 86,3 proc.

Valstybės tarnybos departamento (VTD) apklausos rodo, kad centralizuotai atrinkti valstybės tarnautojai pateisina savo tiesioginių vadovų lūkesčius. Apibendrinus pernai atliktų apklausų rezultatus matyti, kad tiesioginių vadovų pasitenkinimas naujais valstybės tarnautojais siekė 86,3 proc., pranešė VTD.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Finansai

Siekdamas įvertinti centralizuotai atrinktų valstybės tarnautojų kokybę (angl. quality of hire), Valstybės tarnybos departamentas nuo 2020 m. vykdo centralizuotai organizuotuose konkursuose atrinktų valstybės tarnautojų tiesioginių vadovų apklausą. Šios apklausos tikslas – įvertinti, kaip Valstybės tarnybos departamento centralizuotai organizuotuose konkursuose atrinktų valstybės tarnautojų, kurie buvo priimti į pareigas ir jas ėjo ne mažiau nei 3 mėnesius, darbą vertina jų tiesioginiai vadovai.

2020 m. antrame pusmetyje atlikta pirmoji centralizuotai organizuotuose konkursuose atrinktų ir į pareigas priimtų valstybės tarnautojų tiesioginių vadovų apklausa. Kad yra patenkinti naujai priimtų tarnautojų darbu, atsakė 82,89 proc. respondentų.

2021 m. pirmame pusmetyje buvo atlikta antroji tiesioginių vadovų apklausa. Jos metu pasitenkinimą naujų tarnautojų darbu išreiškė 87,02 proc. respondentų.

2021 m. antrame pusmetyje atlikta trečioji tiesioginių vadovų apklausa. Jos metu pasitenkinimą naujai priimtų valstybės tarnautojų darbu išreiškė 83,8 proc. respondentų.

Bendras 2021 m. tiesioginių vadovų pasitenkinimo rodiklis – 86,3 proc.

Apklausos metu tiesioginių vadovų buvo prašoma ne tik įvertinti naujai į pareigas priimtų pavaldinių darbą balais, bet ir pakomentuoti savo įvertinimą. Tiesioginiai vadovai, kurie teigiamai įvertino naujai priimtų valstybės tarnautojų darbą, labiausiai pabrėžė jų motyvaciją ir gebėjimą dirbti komandoje, iniciatyvumą, kompetentingumą, atsakingumą ir profesionalumą, gebėjimą planuoti laiką ir darbus, imlumą naujovėms, smalsumą, komunikabilumą, sąžiningumą, gebėjimą ieškoti problemos sprendimo būdų, analizuoti, greitai orientuotis ir įsisavinti informaciją, siekti geresnių rezultatų, kūrybiškai mąstyti.

71,1 proc. apklausoje dalyvavusių tiesioginių vadovų dalyvavo pretendentų vertinime komisijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas