Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmąjį šių metų ketvirtį „DelfinGroup“ pajamos augo 46 proc.

Pirmąjį 2023 m. ketvirtį Latvijos finansinių paslaugų bendrovės „DelfinGroup“ pajamos išaugo 46 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, ir pasiekė 11,1 mln. eurų, rašoma „DelfinGroup“ pranešime spaudai.
Pora ginčijasi dėl paskolos
Pora ginčijasi dėl paskolos / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Paskola Pelnas

Bendrovės pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) padidėjo 53 proc. iki 3,9 mln. eurų, o ikimokestinis pelnas ūgtelėjo 16 proc. iki 1,8 mln. eurų. „DelfinGroup“ paskolų portfelis nuo šių metų pradžios išaugo 9 proc. ir kovo pabaigoje pasiekė 73,5 mln. eurų.

Bendrovė pabrėžia, kad šie metai prasidėjo sėkmingai, o augimas buvo fiksuotas visuose verslo segmentuose.

„Ir toliau demonstruojame stabilius augimo rodiklius tiek naujų paskolų, tiek mažmeninės prekybos sektoriuje, kuris šiuo metu yra vienas iš strateginių bendrovės prioritetų, diegiant ir skatinant žiedinės ekonomikos principus.

Balandžio mėnesį Rygoje atidarėme didžiausią naudotų prekių parduotuvę „Banknote XL“, kur galima įsigyti daugiau kaip 4,5 tūkst. naudotų ir nedaug naudotų prekių su garantija, taip pat parduoti buityje nebenaudojamus daiktus. Šiuo metu „Banknote XL“ yra didžiausia šios koncepcijos parduotuvė Baltijos šalyse, be mažmeninės prekybos siūlanti lombardo paslaugas ir vartojimo paskolas“, – sako „DelfinGroup“ valdybos pirmininkas Didzis Ādmīdiņš.

Jis priduria, kad bendrovė sparčiai plėtoja žiedinės ekonomikos internetinę parduotuvę, kurioje vienoje vietoje galima rasti daugiau kaip 50 tūkst. naudotų, nedaug naudotų ir visiškai naujų prekių.

Iš viso per pirmuosius tris mėnesius „DelfinGroup“ išdavė 18,3 mln. eurų vartojimo paskolų – 59 proc. daugiau nei per pirmąjį metų ketvirtį pernai, o paskolų su užstatu išdavimas išaugo 58 proc. iki 5,7 mln. eurų. Iš viso bendrovė išdavė paskolų už 24 mln. eurų. Tuo tarpu naudotų, nedaug naudotų ir naujų prekių pardavimai pirmąjį šių metų ketvirtį siekė 3,3 mln. eurų – tai 43 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Pirmojo ketvirčio rezultatai rodo, kokios paklausios yra „DelfinGroup“ siūlomos paprastos ir į klientą orientuotos finansinės paslaugos, taip pat platus naudotų ir patikrintų prekių asortimentas daugiau nei 90-tyje filialų visoje Latvijoje ir internetu. Atsižvelgiant į šiuos rezultatus, prognozuojame, kad bendrovė ir toliau stabiliai augs“, – apibendrina D.Ādmīdiņš.

Apie AS „DelfinGroup“

AS „DelfinGroup“ yra licencijuota technologijomis grįsta finansinių paslaugų bendrovė, įkurta 2009 m. ir veikianti su prekių ženklais „Banknote“ ir „VIZIA“. Bendrovė kuria ir siūlo vartojimo paskolas, lombardo paskolas, specialias paskolas vyresnio amžiaus žmonėms, „pirk dabar – mokėk vėliau“ produktus, taip pat parduoda naudotas ir beveik naujas prekes internetu bei daugiau nei 90 filialų visoje Latvijoje.

AS „DelfinGroup“ komanda, kurioje dirba daugiau nei 300 darbuotojų, per mėnesį išduoda 35 000 paskolų. Iš viso bendrovė turi daugiau kaip 400 000 registruotų klientų. Nuo 2014 m. AS „DelfinGroup“ „Nasdaq“ Rygos vertybinių popierių biržoje žinoma kaip obligacijų emitentė, o nuo 2021 m. yra Baltijos pagrindiniame prekybos sąraše listinguojama bendrovė.

Bendrovės pirminis viešasis akcijų siūlymas 2021 m. pritraukė beveik 6000 naujų akcininkų. Bendrovė reguliariai moka dividendus savo akcininkams. Pirmąjį 2023 metų ketvirtį bendrovės grynasis paskolų portfelis išaugo iki 73,5 mln. eurų, EBITDA siekė 3,9 mln. eurų, o pelnas prieš mokesčius - 1,8 mln. eurų.

Įmonės tvarumas grindžiamas kryptingu įmonių valdymu, „fintech“ naujovėmis, atsakingu skolinimu, finansine įtrauktimi ir žiedinės ekonomikos palengvinimu. Įmonė pelningai dirba nuo 2010 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas