Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoji pasaulyje: Kanada įspėjimus apie rūkymo žalą rašys ant kiekvienos cigaretės

Kanados sveikatos agentūra pranešė, kad netrukus Kanada pirmą kartą pasaulyje įspėjamuosius ženklus spausdins tiesiai ant cigarečių, rašo BBC. Tai – dalis ambicingo plano iki 2035 m. sumažinti tabako vartojimą Kanadoje iki mažiau nei 5 proc.
Cigaretės Kanadoje
Cigaretės Kanadoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Ant naujų pakuočių ant kiekvienos cigaretės bus įspėjimas su tokiomis frazėmis kaip: „Cigaretės sukelia vėžį“ ir „Nuodai kiekvienoje cigaretėje“. Reglamentas įsigalios rugpjūčio 1 d.

Trečiadienį paskelbtame pranešime „Health Canada“ teigė, kad dėl naujųjų taisyklių „bus praktiškai neįmanoma išvengti įspėjimų apie žalą sveikatai“ ant tabako gaminių.

Sveikatos agentūra numato, kad iki 2025 m. balandžio mėn. mažmenininkai Kanadoje prekiaus tik tais tabako gaminiais, ant kurių tiesiogiai ant cigarečių bus nurodyti nauji įspėjamieji užrašai.

Tarp gaminių, kurie bus ženklinami ant pakreipiamojo popieriaus, bus pavienės cigaretės, maži cigarai, tūbelės ir kiti tabako gaminiai, teigė „Health Canada“.

Tai daroma po 75 dienas trukusių viešųjų konsultacijų, kurios buvo pradėtos praėjusiais metais.

Įspėjamieji užrašai jau spausdinami ant cigarečių pakelių. Health Canada teigė, kad planuoja juos išplėsti spausdindama papildomas įspėjamąsias etiketes pačių pakelių viduje ir įvesdama naujus išorinius įspėjamuosius pranešimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai