Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Plačiajuostis internetas“ nutraukė 20 mln. eurų vertės ryšio bokštų konkursus

Įsiteisėjus teismo sprendimui, viešoji įstaiga „Plačiajuostis internetas“ nutraukė tris daugiau nei 20 mln. eurų bendros vertės 180 ryšio bokštų statybos konkursus. Juos planuojama atnaujinti kitų metų pradžioje.
Mobiliojo ryšio bokštas
Mobiliojo ryšio bokštas / „Scanpix“ nuotr.

Centriniame viešųjų pirkimo portale skelbiama, kad konkursai nutraukti lapkričio 15 dieną, vykdant teismo sprendimą.

„Plačiajuosčio interneto“ tinklo technologijų ir plėtros vadovas Vytautas Tvaronavičius BNS sakė, kad konkursus planuojama atnaujinti kitų metų pradžioje.

„Taip, ryšio bokštų konkursai yra nutraukti. Planuojame juos skelbti iš naujo kitų metų pradžioje“, – BNS sakė V.Tvaronavičius.

Konkursuose dalyvavo trys dalyviai – „Gatas“ kartu su „Tikresta“, „Alga“ su „Empower-Fidelitas“ bei „StalCorp“ kartu su „Žilinskis ir Co“. Pastarasis konsorciumas dalyvavo tik viename iš trijų konkursų.

Paskelbus konkursus, kilo ginčas dėl neaiškių sąlygų – jas teismui apskundė įmonė „StalCorp“, prašiusi konkursus nutraukti. „StalCorp“ teigimu, tiekėjams trūksta techninės informacijos norint įvertinti būtinas darbų bei medžiagų apimtis ir suformuluoti pasiūlymus.

Vilniaus apygardos teismas liepą, o Apeliacinis teismas spalio pabaigoje panaikino patikslintas trijų konkursų sąlygas ir nurodė juos skelbti iš naujo.

Apygardos teismas pritarė, kad kai kurios sąlygos buvo neaiškios – anot jo, visuose trijuose konkursuose pasiūlymų kaina labai skyrėsi, pavyzdžiui, pirmame konkurse ji siekė 6,95 mln., 8,586 mln. ir 14,084 mln. eurų, antrame – 7,155 mln. ir 8,586 mln., trečiame – 7,192 mln. ir 8,697 mln. eurų.

„Plačiajuostis internetas“ ryšio bokštų statybos trijuose regionuose konkursus paskelbė balandžio pradžioje. Jų laimėtojai turės pastatyti 180 bokštų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas