Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Plasta“ dalį gamybos krausto į Gruziją

Gaminius iš perdirbtų plastiko atliekų, daugiausia šiukšlių maišus gaminanti bendrovė "Plasta" planuoja visą Vilniuje turimą gamybos įrangą perkelti į Gruziją, kur ilgainiui bus gaminama didžiausia dalis įmonės produkcijos - Vilniuje gamybos pajėgumas sumažės beveik perpus, tačiau čia veiks naujesni ir efektyvesni įrenginiai.
Gruzijos vėliava
„Plasta“ dalį gamybos krausto į Gruziją / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Planuojame visą „Plastos“ įrangą, kurią šiuo metu turime Vilniuje, per penkerius metus perkelti į Gruziją. Nedidelį gamybos pajėgumą jau kitąmet turėsime Baltarusijoje, čia bus gaminama produkcija Rusijos rinkai, taip išvengsime 20 proc. importo muitų. Vilniuje dirbs naujesni ir efektyvesni įrenginiai, vienus jų pirksime, o kitus atsigabensime iš Britanijos, ten neseniai įsigijome bankrutavusią panašaus profilio gamyklą“, – dienraščiui „Verslo žinios“ ateities planus dėstė „Plasta“ generalinis direktorius Vytas Poderis.

Bankrutavusios britų įmonės įrangą „Plasta“ paskirstė taip: įrenginiai, kuriais per mėnesį galima pagaminti 500 tonų produkcijos, kitąmet bus atgabenti ir sumontuoti Vilniuje, 100 tonų galios įrenginiai keliaus į Gruziją, kur jau kitais metais pradės veikti nedidelė plastiko gamykla, o Anglijoje bus paliktas 200 tonų per mėnesį gamybos pajėgumas – jie galės į šią rinką patiekti produkcijos, jei atsiras netikėta jos paklausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas