Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plastikos chirurgo pasidalinta paciento nuotrauka „Instagram“ kainavo brangiai: užtraukė baudą ir jam, ir bendrovei

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI), išnagrinėjusi skundą, trečiadienį sprendimais už nustatytus Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) pažeidimus skyrė 6 tūkst. eurų baudą bendrovei, teikiančiai plastinės chirurgijos paslaugas, ir 840 eurų baudą bendrovės gydytojui, teigiama VDAI pranešime spaudai.
Plastinė chirurgija
Plastinė chirurgija / 123RF.com nuotr.

Bendrovei ir gydytojui bauda skirta už paciento kūno dalių nuotraukų, kuriose užfiksuoti vaizdai leidžia nustatyti asmens tapatybę bei priskirtini sveikatos duomenų kategorijai, paviešinimą bendrovės ir gydytojo asmeninėje Instagram paskyrose be paciento sutikimo.

Atsižvelgdama į tai, kad bendrovė neįrodė, kad gydytojas veikė pagal bendrovės įgaliojimus, kaip tai nustatyta BDAR, VDAI nusprendė, kad gydytojas (skundžiamo asmens darbuotojas), paskelbdamas nuotraukas savo asmeninėje Instagram paskyroje, veikė kaip savarankiškas duomenų valdytojas.

Išnagrinėjusi skundą, VDAI nustatė, kad bendrovė ir gydytojas siekė gauti, tačiau negavo aiškaus paciento sutikimo, atitinkančio BDAR nuostatas, dėl nuotraukų viešo paskelbimo, todėl viešai paskelbdami nuotraukas pažeidė BDAR nustatytus teisėtumo, sąžiningumo, skaidrumo ir konfidencialumo principus, BDAR įtvirtintas teisėto tvarkymo sąlygas ir BDAR nuostatas, nustatančias atvejus, kada sveikatos duomenų tvarkymas laikomas teisėtu.

Šis VDAI sprendimas yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas