Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 15 /14:25

Po 12 metų nutraukiamas Klaipėdos verslo centro „Neapolis“ bankrotas

Ilgiau nei dešimtmetį trukusi Klaipėdos verslo centrą valdančios nekilnojamojo turto bendrovės „Neapolis“ bankroto procedūra nutraukta teismui paskelbus, kad įmonė yra moki.
Bankrotas
Bankrotas / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Bankrotas

Klaipėdos apygardos teismas praėjusią savaitę įmonės bankroto bylą nutraukė, nes ji atsiskaitė su kreditoriais ir nėra niekam skolinga.

„Nustačius atsiskaitymo su bankrutuojančios įmonės kreditoriais faktą bei tai, kad nė vienoje civilinėje byloje „Neapolis“ nedalyvauja kaip atsakovė, tai yra jai nėra pareikšti jokie turtiniai reikalavimai, yra pakankamas teisinis pagrindas nutraukti bankroto bylą“, – teigiama birželio 5-osios nutartyje, kurią nurodyta vykdyti skubiai.

Nutraukti bankrotą prašė vienintelė „Neapolio“ akcininkė – bendrovė „Lexforis“ (ją valdo Dariaus Daubaro valdoma įmonė „Bolteda“), teigusi, kad įmonė jau nuo 2017-ųjų vasario atitinka visus reikalavimus nutraukti jos bankroto bylą – yra atgavusi mokumą, turi pakankamai lėšų vykdyti visus įsipareigojimus, tuo metu bankroto administravimas tik apsunkina veiklą, nes vien 2018-2022 metais jis kainavo 366 tūkst. eurų.

„Neapolis“ valdo 2008 metais pastatytą 16 aukštų biurų pastatą Klaipėdoje, įmonė pernai patyrė 106 tūkst. eurų nuostolį.

Bankroto byla bendrovei iškelta 2011-ųjų spalį – jos įsipareigojimai tuo metu viršijo 12 mln. eurų, ji buvo nemoki, o administratore paskirta įmonė „Valeksa“, kurioje iki šiol dirba D.Daubaras. Jis taip pat yra ir bendrovės „Neapolis“ vadovas – juo paskirtas birželio 7-ąją, nutraukus bankroto procedūras.

Lietuvos apeliaciniame teisme iki šiol nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje D.Daubaras kaltinamas su bendrininkais reikalavęs 1,6 mln. eurų kyšio iš „Neapolio“ bankroto iniciatorės – NT valdymo įmonės „Statega“ vadovo, kad teisme būtų pripažintas apie 9 mln. eurų pastartosios įmonės kreditorinis reikalavimas.

2013 metais pradėtame tyrime D.Daubaras kaltintas kyšininkavimu, dokumentų klastojimu, turto iššvaistymu ir piktnaudžiavimu, Vilniaus advokatų kontoros „Karsten, Kraujalis ir partneriai“ advokatas Tomas Puzinas ir sostinės bendrovės „RR Management“ direktorius Andrejus Rybakovas kaltinti pagalba reikalaujant kyšio, pastarasis dar kaltintas dokumentų klastojimu bei padėjimu švaistyti turtą.

2019-ųjų liepą Klaipėdos apygardos teismas kaltinamuosius išteisino, šį nuosprendį prokuratūra apskundė.

„Valeksą“ 2013 metų spalį teismas atstatydino iš nemokumo administratorės pareigų ir paskyrė įmonę Verslo valdymo centras.

Klaipėdos apygardos teismui šiemet birželį sprendžiant dėl „Lexforis“ prašymo nutraukti „Neapolio“ bankroto procedūrą „Statega“ bei Verslo valdymo centras su tuo nesutiko ir siekė prašymą atmeti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas