Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Po 256 metų „Guinness“ nusprendė pakeisti savo receptūrą vardan veganų

Žymiausias Airijos alus „Guinness“ po 256 metų keičia receptūrą nusprendęs tapti veganišku produktu. Tiesa, nemažai šio tamsaus alaus gerbėjų tikriausiai nustebs sužinoję, kad vienu iš Airijos simbolių esantis produktas turi gyvūninės kilmės produktų, rašo naujienų svetainė businessinsider.com.
Parado dalyvis, apsirengęs kaip „Guinness“ alus
Parado dalyvis, apsirengęs kaip „Guinness“ alus / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Želatina Airija Alus

„Guinness“ gamybos procese, alų filtruojant naudojama želatina, pagaminta iš žuvų pūslės. Šis komponentas, kartu su pienu ir kiaušiniais, taip pat yra naudojamas ir vyno pramonėje.

Taigi, „Guinness“ gamintojai, norėdami įsiteikti veganams, nusprendė, kad nuo ateinančių metų bet koks aluje jaučiamas mėsiškas skonis bus tik apynių, miežių, mielių ir vandens padarinys.

Dubline verdamo alaus valdytojos, bendrovės „Diageo“ atstovas teigė, kad įmonė jau kurį laiką ieškojo alternatyvų želatinai. Jis pridūrė, kad želatina alaus filtravimo procese naudota daug dešimtmečių, tačiau šio produkto naudojimas bendrovei trukdė ant savų etikečių nurodyti, kad alus yra tinkamas vegetarams.

Australijoje, kur „Guinness“ alų pagal licenziją verda bendrovė „Lion“, jis jau kurį laiką yra gaminamas be želatinos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos