Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 17 /09 18 10:13

Po 8 metų užsidaro hipsteriškiausias Marijampolės baras: savininkė sako, kad prispaudė mokesčiai

Marijampolėje įsikūręs kavinė-baras „Kambarys“ mėnesio pabaigoje stabdys veiklą. Jo vadovė Aistė Jurkonytė 15min teigė, kad sprendimą lėmė du aspektai – nauji pastato savininkai ir per dideli veiklos kaštai. Pastatą įsigijusios įmonės „Sotas“ vadovė nurodė, kad esamiems nuomininkams yra pasiūlyta pasilikti.
„Kambarys“
„Kambarys“ / „Facebook“ nuotr.

Po aštuonerių metų veiklos duris užvers išskirtiniame pastate įsikūrusi Marijampolės kavinė-baras „Kambarys“.

Per šiuos veiklos metus ši vieta tapo žinoma ir rekomenduojama miesto svečiams, šioje kavinėje, viešėdamas Marijampolėje, yra lankęsis ir prezidentas Gitanas Nausėda. Čia taip pat būdavo rengiami Lietuvos atlikėjų ir komikų pasirodymai.

Facebook nuotr./„Kambarys“
Facebook nuotr./„Kambarys“

Kaip 15min pasakojo savininkė Aistė Jurkonytė, šį verslą įkūrusi su drauge Daura Sagulina, baras patalpas nuomavosi.

Pastatą įsigijus bendrovei UAB „Sotas“, kuri priklauso šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ savininkams, esamai „Kambario“ vizijai čia vietos nebeliko. Tiesa, 15min žiniomis, patalpose ir toliau išliks vienokio ar kitokio tipo maitinimo įstaiga – į kaimynystėje esantį pastatą kraustosi pertvarkoma Mykolo Romerio universiteto Sūduvos akademija, tad jos studentams tai būtų arčiausia maitinimo įstaiga.

„Pirma priežastis – nupirko pastatą. Pastatas yra pakankamai senas ir mūsų kaimynai yra įsigiję pusę pastato. Natūralu, kad pusės pastato neremontuos, jie remontuos visą pastatą. Panašu, kad dėlto jie ir nupirko. Tikrai nelaikau jokio pykčio, tai normalus dalykas. Gavome pasiūlymą likti pas juos, tikrai nesame nuskriausti“, – nurodė pašnekovė.

Facebook nuotr./„Kambarys“
Facebook nuotr./„Kambarys“

Nors naujieji savininkai tiek vadovei, tiek personalui yra pateikę pasiūlymą likti patalpose ir prisidėti prie naujos maitinimo vietos vystymo, visi dabar daugiau galvoja apie poilsį po intensyvios vasaros, nurodė pašnekovė.

A.Jurkonytė taip pat neslepia, kad verslą išlaikyti buvo labai sunku, o ateityje greičiausiai būtų dar sunkiau.

„Mes turėjome daug galimybių kažkur įsikelti, tikrai siūlė ir tas, ir kitas patalpas. Šiuo metu labai sunku dirbti. Minimali alga kilo, mes darbuotojams minimalios algos nemokame, mokame virš minimumo, dėl to, kad jie dirba su kasos aparatais, dirba kvalifikuotą darbą. Kartu su minimalia alga kilo ir „Sodros“ mokesčiai, tada dėka Šimonytės grįžo vietoj 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grįžo 21 proc. Tiesiog labai sunku laviruoti“, – nurodė savininkė, pridūrusi, kad prieš pora metų dirbti buvo kur kas lengviau.

Ji teigė, kad „Kambarys“ negalėjo kelti patiekalų kainų, nors žaliavos brango, be to, kilo alkoholio akcizas. „Negalime sau leisti suprastinti kokybės, nes tada visai žmonės neis“, – nurodė A.Jurkonytė.

Visa tai lėmė, kad „Kambarys“ į kitą vietą nepersikels – baras rugsėjo 27 d. rengia atsisveikinimo vakarėlį, po kurio užvers duris visam laikui.

Rekvizitai.lt duomenimis, „Kambarį“ valdanti įmonė UAB „Raimundukas“ 2022 m. ir 2023 m. fiksavo pelną (atitinkamai 7,3 ir 8,8 tūkst. eurų), o 2021 m. patyrė 38,7 tūkst. eurų nuostolį.

Įsigijo visą pastatą, nuomininkams pasiūlyta pasilikti

Kaip 15min komentavo UAB „Sotas“ direktorė Erika Karosienė, bendrovė pasinaudojo plėtros galimybe, kadangi tame pačiame pastate jau 20 metų veikia jai priklausanti kavinė-baras „Nica“.

„Esame įmonė, teikianti maitinimo paslaugas. Jau kurį laiką galvojame apie galimybes plėsti veiklą, o tam reikia papildomų patalpų. Minimame pastate jau 20 metų veikia viena iš mūsų kavinių. Susiklosčius palankioms aplinkybėms, nusprendėme pasinaudoti plėtros galimybe ir įsigyti visą pastatą“, – nurodė E.Karosienė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marijampolė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marijampolė

Ji teigė, kad pastate veiklą vykdantys nuomininkai su pokyčiais buvo supažindinti iš anksto. Šiuo adresu be „Kambario“ dar veikia ir kosmetikos parduotuvė „Drogas“.

„Kaip naujas pastato savininkas siūlėme jiems pasilikti esamose patalpose. Kokie esamų nuomininkų sprendimai, deja, komentuoti negalime – tai turėtų daryti jie patys. Bet kuriuo atveju tikimės, kad kiekvienas nuomininkas priims ar jau priėmė sau tinkamiausius sprendimus“, – nurodė E.Karosienė.

Ji teigė, kad nors pastatui iš tiesų reikalinga renovacija – nuo stogo keitimo iki pamatų sutvirtinimo, apdailos tiek viduje, tiek išorėje – tačiau kol kas to nebus skubama atlikti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marijampolė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marijampolė

„Pirmiausia norime įsivertinti reikalingas investicijas, o tada planuosime konkrečius darbus ir ateities projektus“, – komentavo verslininkė.

UAB „Sotas“ šiuo metu turi 5 padalinius Marijampolės mieste: kavinė baras „Nica“, kepyklėlė „Sotas“, valgykla-kavinė „Sotas“, užkandinė „Sotas pica“ bei restobaras „Kampas“. Pastarasis taip pat yra naujas įmonės pirkinys, įsigytas šią vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas