Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po kritikos ir raginimų boikotuoti „Renault“ ši vėl stabdo gamybą Maskvoje

Prancūzijos automobilių gamintoja „Renault“ paskelbė, kad vėl stabdo darbą savo Maskvos gamykloje, skelbia BBC. Šis sprendimas paskelbtas po to, kai Ukraina kritikavo kompaniją, antradienį paskelbusią, kad Rusijoje atnaujinama automobilių gamyba.
„Renault“ logotipas
„Renault“ logotipas / 123RF.com nuotr.

Trečiadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kreipdamasis į Prancūzijos parlamentą vaizdo ryšiu, paragino „Renault“ ir kitas Prancūzijos bendroves pasitraukti iš Rusijos.

„Jie turi liautis finansavę moterų ir vaikų žudynes“, – sakė jis Prancūzijos parlamento nariams.

Šią savaitę „Renault“ atnaujino veiklą Maskvoje, sustabdžiusi ją po invazijos į Ukrainą.

Trečiadienį vakare išplatintame pareiškime ji pabrėžė, kad jau laikosi Rusijai taikomų tarptautinių sankcijų.

Prieš „Renault“ paskelbiant naujausią sprendimą, Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba tviteryje sukritikavo įmonės ankstesnį sprendimą atnaujinti gamybą Rusijoje ir ragino boikotuoti „Renault“.

„Renault“ atsisako pasitraukti iš Rusijos. Tai neturėtų nieko stebinti, kai „Renault“ remia brutalų agresijos karą Europoje. Tačiau už klaidas reikia mokėti, ypač kai jos kartojamos. Raginu klientus ir įmones visame pasaulyje boikotuoti „Renault“ grupę, – socialiniame tinkle paskelbė ministras.

1918 m. pagamintas „Renault“ tankas paskutiniais Pirmojo pasaulinio karo mėnesiais dažnai buvo naudojamas kaip karių palydos transporto priemonė.

Vokiečių okupacijos metais Antrojo pasaulinio karo metu „Renault“ toliau gamino karinę įrangą, todėl vėliau kompanijos įkūrėjas Louisas Renault buvo įkalintas dėl kaltinimų kolaboravimu. Jis mirė laukdamas teismo, o „Renault“ bendrovė buvo nacionalizuota.

Praėjusį mėnesį „Renault“ buvo sustabdžiusi gamybą gamykloje, motyvuodama logistikos problemomis po Vladimiro Putino įsakymu įvykdytos invazijos į Ukrainą. Tačiau „Renault“ sprendimą atnaujinti gamybą rėmė Prancūzijos vyriausybė, kuri yra pagrindinė gamyklos akcininkė, teigia „Reuters“ šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas