Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po mokymų – į pelningą vairuotojo kėdę: galimybė suteikiama ne tik profesionalams, tačiau ir naujokams

Nedideliame Aukštaitijos mieste Utenoje veikia privatus, šiuolaikiškas, europinius kokybės standartus atitinkantis vairuotojų mokymo centras UAB „Bleiras Logistics“. Jame savo įgūdžius tobulinti gali ne tik jau patyrę profesionaliai, tačiau ir pirmuosius žingsnius žengiantys naujokai.
Mercedes vilkikas
Mercedes vilkikas / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Darbas Logistika

Mokymų padalinyje sutiktas vairuotojas Andrius pasakoja, kad labiausiai jį UAB „Bleiras Logistics“ įmonėje sužavėjo pats darbas ir galimybė užsidirbti.

„Baigęs mokslus kolegijoje, rinkausi tolimesnį kelią, pasirinkta specialybė nelabai traukė. Tuomet sužinojau apie galimybę dirbti vilkiko vairuotoju. Sudomino darbas ir galimybė užsidirbti. Gavęs vairuotojo pažymėjimą, iš UAB „Bleiras Logistics“ gavau pasiūlymą mokymams. Po trijų savaičių teorijos ir praktikos kursų išvykau su kolega, vėliau tęsiau vienas. Jau du metus dirbu šį darbą, kurio keisti nenorėčiau“, – savo pasirinkimu džiaugiasi Andrius.

Puikios galimybės įgūdžių tobulinimui

Vaikinas taip pat ne ką mažiau vertina ir suteiktą galimybę ne tik dirbti, tačiau ir tobulinti savo įgūdžius. UAB „Bleiras Logistics“ įmonė, kurioje jis dirba, organizuoja mokymus ne tik patirties turintiems vairuotojams – čia galimybę mokytis ir įsidarbinti turi ir vairuotojas, įgijęs pažymėjimą bei siekiantis įgyti praktinių įgūdžių.

Andrius tikina, kad dabartinio darbo į nieką nekeistų.

„Iš pradžių dirbau su vilkiku, o po metų kreipiausi į vadovą ir paklausiau, ar galiu pakelti savo kvalifikaciją ir dirbti su autovežiu. Gavau teigiamą atsakymą ir pradėjau mokymus“, – pasakoja Andrius.

Sužavėjo instruktorių darbas ir profesionalumas

UAB „Bleiras Logistics“ įmonėje Andriui puikų įspūdį paliko ir instruktorių profesionalumas bei kantrybė. Kaip jis pats teigia, nors kartais prireikdavo ir daugiau laiko, tačiau niekas į jį nenumojo ranka.

„Tikrai nesiruošiu eiti į jokią kitą įmonę. Kodėl? Kai man reikėjo kvalifikuotos pagalbos ir žmonių, kurie padėtų patobulinti įgūdžius – čia tam gavau visas galimybes, paaiškino visą informaciją, skyrė nemažai laiko“, – pasakoja Andrius.

Nė vienas nelieka užribyje

UAB „Bleiras Logistics“, ne tik įdarbina, tačiau ir ruošia būsimus vairuotojus, kurie neturi patirties arba jos turi labai nedaug.

„Įvertinus turimus įgūdžius, parenkama individuali praktinių užsiėmimų programa, atitinkama jų trukmė. Teoriniai mokymai vyksta grupėse“,– teigia ilgametis UAB „Bleiras logistics“ darbuotojas ir instruktorius Darius Linka.

„Praktiniams mokymams naudojami ir standartiniai vilkikai, kad vairuotojas, neturintis pradinių įgūdžių ir žinių, jas gautų ir tuomet galėtų tęsti autovežių mokymus. Įmonės automobilių parkas yra pakankamai naujas, todėl itin didelis dėmesys mokymuose skiriamas ekonominiam vairavimui, supažindinant su modelio/ gamintojo specifika bei galimybėmis“, teigia D.Linka.

Anot jo, mokymų metu dėmesys kreipiamas ne į kiekybę, o į kokybę, tad dažniausiai vieną grupę sudaro ne daugiau 6 mokinių.

Iš pradžių vairuotojai supažindinami su teorine dalimi, darbo sauga, mokomi, kaip teisingai pasikrauti, tvirtinti automobilius, pristatomi gamintojų reikalavimai. O įgytos teorinės žinios užtvirtinamos praktinio darbo metu: vyksta krovimai, situacijų, kaip automobiliai gali būti kraunami, modeliavimai.

„Baigus mokymų kursą, būtina išlaikyti instruktorių komandos kartu su įmonės kokybės vadovais paruoštą egzaminą. Įvertinus rezultatus, sprendžiama ar vairuotojas gali išvykti savarankiškai, ar būtų rekomenduojama mokymus pratęsti, kokiomis žiniomis juos papildyti“, pasakoja D. Linka.

Įmonė turi ir specialius atskirus autovežius: vieni skirti mokymams, kiti – ekonominiam važiavimui bei egzaminui. Šiuo metu įmonėje su būsimais autovežių vairuotojais dirba 4 instruktoriai. Yra ir ekonominio važiavimo instruktorius bei vienas instruktorius, ruošiantis važiuoti su vilkikais. Instruktorių komanda glaudžiai bendrauja su kokybės bei komercijos padaliniais, rengdami mokymų programą, atitinkančią aukščiausius užsakovų keliamus kokybės reikalavimus vežant naujus stambiausių Europos gamintojų automobilius.

Į mokymus – ir iš Užimtumo Tarnybos

Į UAB „Bleiras Logistics“ organizuojamus mokymus patekti galima ne tik pamačius darbo skelbimą ar turint panašios patirties. Gyventojai, užsiregistravę Užimtumo tarnyboje, gali taip pat pretenduoti į mokymus, o po jų atsiveria ir užtikrinta galimybė įsidarbinti.

„Tokius vairuotojus mes taip pat priimame. Juos apmokome ir pastarieji labai džiaugiasi įgiję naują perspektyvią profesiją“, – sako D.Linka.

Su Užimtumo tarnyba įmonė puoselėja ilgalaikį bendradarbiavimą. O mokytis ateina įvairiausių patirčių turintys žmonės – vieni keičia darbą panašioje ar toje pačioje srityje, kiti nusprendžia keisti ir profesiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas