Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pokyčiai IT kompanijoje „TeleSoftas“: A.Stonį keičia Š.Putrius

IT kompanijos „TeleSoftas“, teikiančios skaitmeninės verslo transformacijos paslaugas klientams visame pasaulyje, įkūrėjas Algirdas Stonys nuo šiol daugiau dėmesio skirs ryšių su esamais ir potencialiais partneriais mezgimui, investicijų valdymui bei įmonės atstovavimui visuomeninėse veiklose ir iniciatyvose. „TeleSofto“ direktoriaus poziciją jis perleidžia ilgamečiam kolegai ir įmonės aukščiausios grandies vadovui (CPO) Šarūnui Putriui, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Šarūnas Putrius
Šarūnas Putrius / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Verslas

Vadovų pokytį įmonė planavo beveik metus ir šiam žingsniui aktyviai ruošėsi perdėliodama atsakomybes ir planuodama tolesnius darbo procesus. Vis tik, prasidėjęs karas Ukrainoje ir ypatingai aktyvus A.Stonio dalyvavimas tarptautinio labdaros ir paramos fondo „Pagalbos sparno“ veikloje, kelionės konvojais į pavojingiausias vietas karo siaubiamose teritorijose, komandos viduje paspartino visą įmonės vairo perdavimo procesą Š.Putriui.

„Šarūnas turi sukaupęs 18 metų patirtį dirbdamas IT rinkoje, o mūsų įmonėje dirba jau daugiau nei 12 metų, tad puikai pažįsta ne tik įmonę, jos vidinę kultūrą, komandą, bet ir yra vienas pagrindinių „TeleSofto“ vidinių procesų kūrėjų. Taip pat jo praktinė patirtis, sukaupta dirbant skirtingose pozicijose, leidžia visiškai pasitikėti turimomis kompetencijomis, kurios sparčiame įmonės augimo etape neabejotinai padės žengti naujus žingsnius“, – įsitikinęs „TeleSofto“ įkūrėjas A.Stonys.

Pastaruosius šešerius metus naujasis įmonės vadovas Š.Putrius ėjo Gamybos skyriaus vadovo (CPO) pareigas, buvo daugelio įmonės vadybos ir organizacinio projektavimo praktikų kūrėjas: nuo organizacijos struktūros, orientuotos į tvarų augimą, iki vadybos 3.0 principų pritaikymo iki unikalių rolių administracijos skyriuose įkūrimo.

„Per daugiau nei 12 metų „TeleSoftas“ tapo mano antraisiais namais – buvau atsakingas už visą gamybą bei įmonės struktūros suformavimą, koordinavau gretimus padalinius. Šiemet įmonei perkopus 250 darbuotojų ribą ir oficialiai papildžius didelių įmonių gretas, turime dar daugiau atsakomybių atliepiant tiek jų, tiek klientų lūkesčius bei realizuojant įmonės ambicijas. Dėmesį toliau telksime į kokybišką verslo auginimą bei plėsime verslo valdymo ir jo skaitmenizavimo paslaugų pasiūlą“, – komentuoja Š.Putrius.

Tuo metu beveik du dešimtmečius itin aktyviai į „TeleSofto“ veiklą ir vadovavimą įsitraukęs A.Stonys, perdavęs vadovo kėdę planuoja dar labiau fokusuotis į naujų klientų pritraukimą, verslo santykių plėtojimą su stambiausiais klientais, investicijų valdymą.

„Mano siekis yra dar labiau sustiprinti „TeleSofto“ pozicijas ir veiklas pasaulinėje IT rinkoje, tad nauja pozicija įgalins rūpintis pardavimų kanalais ir įmonės plėtra, o tai leis mūsų darbuotojus daryti dar laimingesnius. Be to, nors ir esame lietuviško kapitalo įmonė, tačiau jau seniai turime padalinius keliuose skirtinguose užsienio taškuose, todėl tarp ambicijų rikiuojasi ir noras tuos padalinius apjungti į tarptautinį vienetą – grupę ar holdingą“, – svarsto A.Stonys.

Lietuvoje veiklą pradėjusi IT sprendimų bendrovė „TeleSoftas“ šiandien turi biurus Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, taip pat 2021-ųjų pabaigoje atidarė padalinį Nigerijos sostinėje Abudžoje. Didžiąją dalį savo paslaugų ir produktų „TeleSoftas“ eksportuoja į užsienio rinkas – Skandinaviją, Jungtinę Karalystę, Vokietiją, Šveicariją. Šiuo metu klientams Lietuvoje teikiamos paslaugos sudaro maždaug 10 proc. visos įmonės veiklos dalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas