Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 27

Populiariausios el. parduotuvės Lietuvoje: kas pasikeitė per penkerius metus?

Apsipirkimas internetu jau yra tapęs neatsiejamu dažno lietuvio įpročiu. Dažniausiai tautiečiai lanko trijų didžiųjų žaidėjų – „Pigu“, „Senukų“ ir „Topo centro“ – parduotuves. Populiariausių 30-tuke įsitaisę ir bilietų pardavėjai. O štai elektroninėms maisto parduotuvėms, pasitraukus koronaviruso pandemijai, ateina ne tokie džiaugsmingi laikai.
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Internetoparduotuves.lt puslapyje kas mėnesį skelbiamas populiariausių elektroninių parduotuvių Lietuvoje sąrašas. Tyrimas atliekamas remiantis lankytojų srauto stebėjimo įrankiu „Similar Web“ bei „Google Analyics“ duomenimis.

Tiesa, kaip pastebėjo elektroninės komercijos ekspertas Vytautas Vorobjovas, tyrimas apima tik tas elektronines parduotuves, kurios turi lietuvišką domeną.

„Ne visos čia paminėtos parduotuvės yra lietuvių juridiniai asmenys. Pavyzdžiui, eavalyne.lt patenka į dešimtuką, bet tai yra lenkų bendrovė. Čia taip pat nematyti tokių parduotuvių kaip „Asos“, kuri yra atsiriekusi didelę dalį rinkos ir esu tikras, kad be vargo patektų į dešimtuką. Taip pat nėra „Amazon“, iš kurio lietuviai vis daugiau perka“, – teigė V.Vorobjovas.

123RF.com nuotr./„Amazon“
123RF.com nuotr./„Amazon“

Remdamasis skelbiama informacija, 15min apžvelgė, kaip 30 populiariausių parduotuvių sąrašas atrodė 2023 m. birželį ir prieš 5 metus – 2019 m. birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas