Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pradedamos naujo „Eurovaistinės“ logistikos centro statybos: investuos 22 mln. eurų

Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ užsakymu nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ Vilniuje, Zigmantiškių g., pradeda naujo logistikos centro statybas, rašoma pranešime spaudai.
„Eurovaistinės“ logistikos centras
„Eurovaistinės“ logistikos centras / Bendrovės nuotr.

Planuojama, jog naujajame 11,8 tūkst. kv. m ploto A++ energinės efektyvumo klasės pastate ateinančių metų vasarą įsikurs kone moderniausias farmacinės paskirties logistikos centras Baltijos šalyse. Projekto investicija sieks 22 mln. Eur.

Tvarūs sprendimai padės užtikrinti atitikimą farmacinės veiklos standartams

Projektą vystanti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ naują „Eurovaistinės“ logistikos centrą apibūdina kaip built-to-suit projektą, pritaikytą specifiniams užsakovo poreikiams. Didžioji dalis ploto numatyta sandėliavimo patalpoms, įgyvendinant inovatyvius vaistų, maisto papildų, kosmetikos ir kitų panašių kategorijų produktų priėmimo, laikymo, automatizuoto surinkimo, skirstymo ir išdavimo sprendimus. Tuo pačiu, planuojant projektą ir užsakovas, ir projekto vystytojas didelį dėmesį teikė ilgalaikiams, gamtos išteklius tausojantiems sprendimams.

Bendrovės nuotr./„Eurovaistinės“ logistikos centras
Bendrovės nuotr./„Eurovaistinės“ logistikos centras

„Šis logistikos centras bus statomas siekiant laikytis aukščiausių tvarumo standartų. Pastato energinė klasė – A++. Kone tvariausias logistikos centro funkcionalumas, jog pastatas bus šildomas naudojant geoterminius gręžinius, taip pat numatyta galimybė įrengti saulės jėgainę.

Nuomininkui keliant itin griežtus reikalavimus temperatūros ir drėgmės palaikymui ir kontrolei, suprojektuotos pažangios ir itin tikslios šildymo, šaldymo, vėsinimo, vėdinimo ir sandarumą užtikrinančios sistemos, leisiančios užtikrinti tinkamą temperatūrą, drėgmę ir švarą viso proceso – tiek produktų iškrovimo ar pakrovimo metu, tiek, žinoma, juos sandėliuojant.

Paminėtinas ir šviesus stogas su fasadu, leisiantys sunaudoti dar mažiau energijos vėsinimui. Pastatas statomas siekiant gauti „BREEAM In-Use Excellent“ įvertinimą“, – sako Nerijus Maknevičius, „Galio Group“ generalinis direktorius.

Technologinis pažangumas siekiant užtikrinti reikalingų vaistų prieinamumą

Anot „Eurovaistinės“ valdybos pirmininko Tomo Kibildžio, naujajame logistikos centre bus taikomi pažangūs technologiniai sprendimai, reikalingi vaistų ir medicinos priemonių logistikai.

„Pradėdami naujo logistikos centro statybas, sieksime būti pasirengę atitikti farmacinės veiklos vykdymo reikalavimams ir dabar, ir ateityje. Taip pat užtikrinti reikalingų vaistų prieinamumą visoje šalyje – planuojame, jog naujasis logistikos centras įgalins mus importuoti platų įvairių vaistų ir kitų medicinos priemonių, kurios yra gabenamos ir laikomos itin specifinėmis sąlygomis, asortimentą. Be abejonės, mums labai svarbu ir tai, jog naujasis logistikos centras taip pat leis užtikrinti patogias, šiuolaikiškas ir ergonomiškas darbo sąlygas mūsų komandai. Sieksime ir veiklos efektyvumo, išnaudosime aplinką tausojančius sprendimus“, – pasakoja T. Kibildis.

Automatizuota zoninio konvejerinio surinkimo sistema aptarnaus skirtingų technologijų ir pralaidumo saugojimo, surinkimo, papildymo zonas ir leis itin sparčiai ir tiksliai apdoroti prekių srautą, efektyviai išnaudoti sandėlio erdvę. Kombinuotos konvejerinės, A-frame ir Pick to light sistemos užtikrins greitą ir tikslų prekių surinkimą, o tai ypač svarbu apdorojant didelius populiariausių vaistų srautus. Sandėlio valdymo sistema „Equinox Vision 7“ leis planuoti ir optimizuoti visus sandėlio procesus, mažinant darbo sąnaudas ir klaidų riziką. Šiuos modernius sprendimus vaistinių tinklui kuria ir įgyvendins tarptautinės logistikos procesų optimizavimo tiekimo bendrovė „Equinox Europe“.

„Eurovaistinės“ logistikos centras iškils 4,6 ha ploto sklype sostinės Zigmantiškių gatvėje, šalia Vilniaus miesto ir Trakų rajono ribos. Logistikos centro darbus įgyvendins generalinės statybų rangos bendrovė „Conres“.

„Esame įgyvendinę ne vieną logistikos centro projektą, tad esu tikras, kad sukaupta ilgametė patirtis ir mūsų komandos kompetencijos leis užtikrinti sklandų šio projekto įgyvendinimą. Darbus užbaigsime jau kitų metų pirmoje pusėje. „, – dalinasi Ernestas Šeženis, „Conres“ vadovas.

Iš viso naujame logistikos centre dirbs apie 200 sandėlio ir 30 „Eurovaistinės“ administracijos darbuotojų.

Logistikos centro architektūrinės dalies autoriai – „2L Architects & Engineers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius