Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija laikinai nušalino „Morgan Stanley“ nuo vyriausybės obligacijų platinimo: bankas manipuliavo kainomis

Prancūzijos reguliavimo tarnybos mažiausiai trims mėnesiams nušalino JAV investicinį banką „Morgan Stanley“ nuo pagrindinio Prancūzijos vyriausybės obligacijų platintojo pareigų, nes buvo nustatyta, kad bankas manipuliavo kainomis.
Eurai ir doleriai
Eurai ir doleriai / 123RF.com nuotr.

Kaip pripažintam oficialiam prekybininkui, „Morgan Stanley“ buvo leista dalyvauti parduodant Prancūzijos vyriausybės vertybinius popierius, kuriuos valdė sankciją paskyrusi valstybinė agentūra AFT.

AFT pareiškė nusprendusi sustabdyti „Morgan Stanley“ prekeivio statusą „ne trumpesniam kaip trijų mėnesių laikotarpiui, kuris įsigalioja nuo 2020 metų rugpjūčio 4 dienos, ...dėl sandorių, kurie turėjo didelę įtaką Prancūzijos valstybės obligacijų rinkos likvidumui“.

Gruodžio mėnesį Prancūzijos finansų rinkų reguliavimo tarnyba skyrė „Morgan Stanley“ 20 mln. eurų baudą už manipuliavimą rinka Graikijos skolų krizės įkarštyje.

Reguliuotojai teigė, kad „Morgan Stanley“ 2015 metų birželio mėnesį manipuliavo Prancūzijos ir Belgijos obligacijų kainomis siekdamas sukelti „nenormalų ir dirbtinį valstybinių obligacijų kainų kilimą“ ir perparduoti jas, kad gautų pelno.

Pasak reguliuotojos, įgyvendindamas planą bankas 2015 metų birželio 16 dieną bankas nupirko didžiulį kiekį Prancūzijos ir Vokietijos obligacijų ateities sandorių vos per 15 minučių.

„Morgan Stanley“ neigė manipuliavimą rinkomis ir tuo metu apibūdino baudą kaip „neproporcingą“ ir „nepagrįstą“ bei teigė, kad pateiks skundą.

ATF teigė, kad kai „Morgan Stanley“ atgaus oficialų prekybininko statusą, „bus taikomos korekcinės priemonės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas