Iki šiol vyriausybė vyno ir sidro nebuvo įtraukusi į alkoholinių gėrimų, kuriuos darbdaviai gali uždrausti darbo vietose, sąrašą, tačiau ketvirtadienį, paskelbus atitinkamą įsaką oficialiame vyriausybės žurnale, padėtis pasikeitė.
Į sąrašą įtraukti alkoholiniai gėrimai, kaip nurodo vyriausybė, gali „kelti grėsmę saugumui ir darbuotojų fizinei bei psichinei gerovei“.
Tokią direktyvą parengusi Darbo ministerija nurodė, kad „alkoholis yra daugiausiai vartojama psichoaktyvioji medžiaga Prancūzijoje“.
Piktnaudžiavimas alkoholiu Prancūzijoje kasmet nulemia maždaug 49 tūkst. mirčių, rodo vieno garsiausių pasaulyje vėžio tyrimų įstaigų – Gustave‘o Roussy instituto – tyrimas.
Vynas ilgą laiką buvo vienas prancūzų gastronominės kultūros stulpų, bet pastaraisiais metais jo vartojimas sumažėjo, nes vis labiau populiarėja alus.
2013 metais Jungtinės Valstijos aplenkė Prancūziją ir tapo daugiausiai vyno suvartojančia pasaulio šalimi: su 29 mln. išgeriamų hektolitrų – vienu milijonu daugiau nei Prancūzijoje.