Prancūzijoje du žydų restoranai apskundė „Deliveroo“ dėl antisemitinės diskriminacijos

Prancūzijoje dviejų žydų restoranų savininkai pateikė skundus prieš maisto pristatymo bendrovę „Deliveroo“ po to, kai bent vienas iš bendrovės kurjerių atsisakė klientams pristatyti restoranų patiekalus, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė policijos ir teisminiai šaltiniai.
„Deliveroo“
„Deliveroo“ / 123RF.com nuotr.

Prancūzijos rytuose esančio Strasbūro miesto prokurorai patvirtino, kad „vyksta tyrimas įtariamiesiems nustatyti“ po to, kai restoranų savininkai praėjusį ketvirtadienį pateikė skundus, pranešė šaltinis iš policijos.

Restoranų savininkų advokatas Raphaelis Nisandas naujienų agentūrai AFP teigė, kad „savininkai pasakoja iš esmės tą pačią istoriją: jie paruošia užsakymą, o kurjeris klausia: „Koks tai maistas?“

Išgirsdavęs, kad paruošti yra žydų patiekalai, kurjeris atsakydavo nepristatantis maisto žydams ir atšaukė užsakymus, teigė advokatas.

Teisininkas pridūrė, kad sekmadienį įteikė skundus prieš kurjerius ir „Deliveroo“ Žemutinio Reino departamento Izraelio konsistorijos vardu.

„Žemutinio Reino izraelitų konsistorija mano, kad yra nepriimtina, jog „Deliveroo“ dirbantys tiekėjai atvirai kurejeriai antisemitinę diskriminaciją“, – sakoma jos prezidento Maurice'o Dahano pranešime.

Naujienų agentūrai AFP bendrovė „Deliveroo“ teigė susisiekusi su restorano savininkais.

„Labai rimtai žiūrime į šį incidentą ir nedelsdami pradėjome vidinį tyrimą“, – sakoma Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios bendrovės pranešime, kuriame priduriama, jog jei įtarimai pasitvirtins, visi susiję kurjeriai bus atleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas