Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos draudimo milžinė „Axa“ susidūrė su kibernetine ataka Azijoje

Prancūzijos draudimo milžinės „Axa“ filialas patyrė kibernetinę ataką panaudojant išpirkos reikalaujantį virusą, sekmadienį pranešė bendrovė, patvirtindama „The Financial Times“ pranešimą.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / „Scanpix“ nuotr.

Ataka paveikė operacijas keliose Azijos šalyse.

„Asia Assistance” neseniai tapo kibernetinės atakos, panaudojant išpirkos reikalaujantį virusą, auka, kuri paveikė jos IT operacijas Tailande, Malaizijoje, Honkonge ir Filipinuose“, – sakoma „Axa Partners“ pranešime.

„Gauta prieiga prie tam tikrų „Inter Partners Asia“ (IPA) Tailande tvarkytų duomenų“, – priduriama pareiškime, kuriame bendrovė pažadėjo „informuoti ir padėti visiems nukentėjusiems verslo klientus ir asmenims“.

Bendrovė taip pat pridūrė, jog nesama jokių ženklų, kad buvo pasiekti kiti duomenys.

Pastaraisiais mėnesiais padaugėjo išpuolių, kuomet saugumo trūkumai išnaudojami sistemoms užšifruoti ir reikalaujama išpirkos.

Praėjusį savaitgalį su tokia ataka susidūrė užklupo JAV bendrovė „Colonial Pipeline“. Buvo sustabdytas šios bendrovės produktotiekis, kuriuo benzinas, dyzelinas ir aviaciniai degalai tiekiami didžiojoje rytinės JAV dalyje.

Incidentas sukėlė degalų trūkumą ir lėmė ilgas eiles degalinėse.

Airijos vyriausybė sekmadienį pranešė, kad jos Sveikatos departamentas taip pat susidūrė su išpirkos reikalaujančiu virusu, panašiu į tą, kuris praėjusios savaitės pradžioje pažeidė šalie sveikatos tarnybą ir privertė instuticiją sustabdyti kompiuterines sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas