Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2022 03 10 /15:23

Premjerė neprognozuoja „Lifosos“ ateities, G.Landsbergis ragina padėti įmonei

Premjerė Ingrida Šimonytė neprognozuoja Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ likimo, jos netiesioginį savininką Rusijos oligarchą Andrejų Melničenką įtraukus į ES sankcijų sąrašą ir ketvirtadienį bankams įšaldžius įmonės sąskaitas.
Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis
Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nesiimu spėlioti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjerė, paklausta dėl įmonės ateities.

„Dabar turime daug neapibrėžtumų ir dėl globalių tendencijų, tarkime, naftos rinkose ir dėl sankcijų taikymo, todėl nenorėčiau nei spėlioti, nei spekuliuoti“, – teigė I.Šimonytė.

Tuo metu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad, jo žiniomis, „Lifosa“ kreipsis į teismą ir aiškinsis, ar jai sankcijos pritaikytos teisingai. Jis taip pat siūlo ieškoti būdų, kaip padėti „Lifosos“ darbuotojams.

„Įmonei (...) yra paliekama teisė kreiptis į teismą ir patikrinti, ar sankcijos buvo pritaikytos teisingai. Kiek girdėjau, gali būti šiuo keliu einama“, – žurnalistams teigė ministras

Jis, be kita ko, priminė, kad tuo pačiu keliu anksčiau ėjo ir Baltarusijos valdoma Druskininkų „Belorus“ sanatorija, bet ji teismą pralaimėjo.

Pasak G.Landsbergio, Vyriausybė ir ministerijos turi stebėti situaciją.

„Vyriausybė ir ypatingai tos ministerijos, kurios tiesiogiai gali pagelbėti, manau, kad turi rimtai žiūrėti į problemas, kurios kyla žmonėms ir padėti“, – sakė G.Landsbergis.

Jis, be kita ko, priminė, kad tuo pačiu keliu anksčiau ėjo ir Baltarusijos valdoma Druskininkų „Belorus“ sanatorija, bet ji teismą 2021 metais pralaimėjo.

„Belorus“ siekė, kad „Swedbank“ veiksmai, kai bankas 2020-ųjų gruodį areštavo sanatorijos sąskaitas, būtų pripažinti neteisėtais.

„Belorus“ iki 2021-ųjų birželio vidurio priklausė Baltarusijos prezidento reikalų valdybai. Jai vadovavo į ES sankcijų sąrašus daugiau nei prieš dešimtmetį įtrauktas Viktoras Šeimanas, tačiau jam išėjus į pensiją, priežasties sanatorijai neveikti ir toliau blokuoti sąskaitas nebeliko – „Swedbank“ 2021 metų vasarą atblokavo jos sąskaitas. Sanatorija neveikė daugiau nei pusmetį.

2021 metų birželio viduryje sanatorija Aliaksandro Lukašenkos įsakymu buvo perduota Baltarusijos visuomenės sveikatingumo ir sanatorinio-kurortinio gydymo respublikiniam centrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius