Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prie elektromobilių gamybos pereinanti „Ford“ panaikins 3 tūkst. darbo vietų

JAV automobilių milžinė „Ford“ pirmadienį patvirtino panaikinsianti apie 3 tūkst. darbo vietų, daugiausia Šiaurės Amerikoje ir Indijoje, siekdama paspartinti perėjimą prie elektrinių transporto priemonių gamybos.
„Ford E-Transit Custom“
„Ford E-Transit Custom“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Ford Elektromobilis

Restruktūrizavimo metu bus atsisakyta 2 tūkst. samdomų pareigybių ir 1 tūkst. rangovų, daugiausia Jungtinėse Valstijose, Kanadoje ir Indijoje, tačiau pokyčiai neturės įtakos gamyklų darbuotojams, naujienų agentūrai AFP teigė gamintojos atstovas spaudai.

JAV žiniasklaida jau liepą pranešė, kad „Ford“, turinti apie 182 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje, ruošiasi atleisti kelis tūkstančius iš jų.

„Tam tikrose vietose turime per daug žmonių, tuo neabejoju“, – liepos pabaigoje konferenciniame pokalbyje su investuotojais kalbėjo bendrovės prezidentas ir generalinis direktorius Jimas Farley.

„Turime įgūdžių, kurių nebereikia <...> ir turime darbų, kuriuos reikia keisti“, – teigė jis, nenurodydamas, kiek etatų ketina naikinti.

Automobilių gamintoja anksčiau teigė, kad iki 2026 metų į elektromobilių gamybą planuoja investuoti 50 mlrd. JAV dolerių.

O kovo mėnesį „Ford“ paskelbė ketinanti sumažinti išlaidas tradicinėms transporto priemonėms iki 3 mlrd. JAV dolerių per metus.

Pirmadienį paskelbtas pranešimas apie darbo vietų mažinimą „atitinka tai, ką bendrovė kalbėjo gana ilgą laiką“ ir yra skirtas „Ford“ „veiksmingumui“ didinti, pažymėjo bendrovės atstovas spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas