Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Regiono elitą papildė „Vičiūnai“ ir „Rivona“

Bendrovės „Kesko Senukai Lithuania“ ir „ME Investicija“, valdanti įmonę „Girteka Logistics“, – tai labiausiai per metus į viršų šoktelėjusios lietuviškos bendrovės 500 didžiausių Vidurio ir Rytų Europos bendrovių sąraše – abi bendrovės atitinkamai kilo 94 ir 79 pozicijomis aukštyn į 336 ir 367 vietas, nurodoma verslo rizikos valdymo bendrovės „Coface“ kasmet atnaujinamame regiono įmonių sąraše, praneša „Verslo žinios“.
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas
„Vičiūnai“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dvi bendrovės – „Norfos“ prekybos tinklą valdanti „Rivona“ ir „Vičiūnų grupė“ į sąrašą pateko pirmą kartą, 7 bendrovės leidosi žemyn.

Aukščiausią – 20-ą – vieta iš Lietuvos bendrovių užima Lenkijos koncerno „PKN Orlen“ valdoma „Orlen Lietuva“, jos pozicija per metus nepakito. Lietuva iš 2015 metais turėtų 20 pozicijų praėjusių metų reitinge išlaikė 18 įmonių. Iš viso 9 bendrovės, arba pusė iš 2016 metais į sąrašą patekusių Lietuvos įmonių, gerino arba išlaikė savo pozicijas.

Iš sąrašo galutinai pasitraukė išskaidyta ir savininkus keitusi „Lukoil Baltija“, taip pat „Achema“. Kaip matyti, ilgai jame neužsibuvo ir praėjusių metų sąrašo naujokės – „Lifosa“ ir „Circle K Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas