Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reguliuotojai reikalauja informacijos dėl „Tesla“ išpirkimo plano

JAV vyriausybės reguliuotojai pareikalavo elektromobilių gamintojo „Tesla“ pateikti daugiau informacijos dėl generalinio direktoriaus Elono Musko planų išpirkti bendrovę, rašo žiniasklaida.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV vertybinių popierių ir biržos komisija išsiuntė prašymą, kuriame devynių „Tesla“ direktorių reikalaujama pateikti papildomą informaciją dėl išpirkimo plano, paskelbė leidinys „Wall Street Journal“, remdamasis neįvardijamo su tyrimu susijusio šaltinio informacija.

Komisija „Tesla“ pradėjo domėtis po to, kai E.Muskas rugpjūčio 7 dieną nustebino investuotojus tviteryje paskelbęs apie planą išpirkti „Tesla“. Toje pačioje žinutėje jis taip pat tvirtino, jog finansavimas šiam sandoriui esą jau yra „užsitikrintas“.

Prašymas leidžia manyti, kad reguliuotojai pradėjo formalų tyrimą dėl to, ar E.Muskas tviteryje rašė tiesą apie jau turimą finansavimą bendrovės išpirkimui, kuris, skirtingų analitikų skaičiavimais, turėtų kainuoti 25-50 mlrd. JAV dolerių.

Pagal paties E. Musko pirmadienį išdėstytą scenarijų, „Tesla“ išpirkimo vertė būtų minėtojo diapazono apačioje. Tame pačiame tinklaraščio įraše prieštaringasis verslininkas taip pat atskleidė dėl išpirkimo besiderantis su Saudo Arabijos turto fondu bei kitais investuotojais.

Ekspertai pabrėžia, kad pirmadienio įrašas rodo, jog finansavimas „Tesla“ išpirkimui nėra užsitikrintas, skirtingai nei E.Muskas sakė rugpjūčio 7 dieną. Įmanoma, kad toks prieštaravimas gali būti traktuojamas kaip tyčinis investuotojų klaidinimas.

E.Muskui paskelbus sensacingą naujieną, „Tesla“ akcijų kursas pašoko 11 proc. bei padarė žalą investuotojams, kurie statė prieš įmonės akcijų pakilimą. Pats E. Muskas nuolat konfliktuoja su šia investuotojų grupe, Volstrite vadinama „greitaisiais pardavėjais“ (angl. short sellers).

Nors nuo to laiko „Tesla“ akcijų kursas atsitraukė, prieš bendrovę buvo pateikti jau du ieškiniai, kuriuose E.Muskas kaltinamas įstatymų pažeidimu. Dabar šios situacijos ėmėsi ir JAV vertybinių popierių ir biržos komisija.

Savo ruožtu „Tesla“ suformavo trijų asmenų komitetą, kuris vertins E.Musko siūlomą išpirkimo planą. Tačiau dvi akcininkų konsultacijų įmonės jau suabejojo vieno iš šio komiteto narių Brado Busso nepriklausomumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?