Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restoranams ir kavinėms riziką kelia darbo jėgos sąnaudos bei darbuotojų trūkumas

Šiais metais Lietuvos restoranams ir kavinėms pagrindinės rizikos išlieka nepakitusios – darbo jėgos sąnaudų augimas ir darbuotojų trūkumas, rašo „Verslo žinios“.
Greitojo maisto restoranas „No Forks“
Maisto produktai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Restoranas

„Pagrindinės rizikos lieka tos pačios -darbo jėgos sąnaudos ir darbuotojų trūkumas. Lietuvos žmonių pajamos auga, o finansinė padėtis lieka stabili, tačiau kitų paslaugų ir prekių kainų kilimas tam tikrą dalį potencialaus pajamų augimo atima. Tačiau šiemet prie sektoriaus pajamų augimo smarkiai prisideda akivaizdžiai didėjantis turistų srautas pagrindiniuose turistiniuose taškuose.

Tiesa, ne tokia džiuginanti padėtis mažesniuose regionuose, kur emigracija toliau daro neigiamą įtaką maitinimo sektoriaus rezultatams“, – tvirtino SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas.

Anot jo, vidutinės gyventojų pajamos ir mažėjantis nedarbas Lietuvos restoranams ir kavinėms leido pastaruoju metu plėstis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?