Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija į paralelinio importo sąrašą įtrauks ir IKEA, ir „Lancome“ bei kitas prabangos prekes

Rusijos pramonės ministerija pirmadienį pranešė, kad plečia vadinamąjį „paralelinio importo“ sąrašą, į kurį įtraukti prekės ženklai, kuriuos leidžiama importuoti be jų savininkų leidimo. Į sąrašą pateks ir tarptautinio baldų prekybininko IKEA, ir JAV žaislų gamintojo „Hasbro“, ir įvairių prabangos prekių, kaip „Lancome“, prekės, rašo BBC.
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 IKEA Rusija

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, agresorės rinką paliko daugybė užsienio kompanijų, apribodamos rusams galimybes įsigyti garsius tarptautinius prekės ženklus.

Reaguodama į užsienio bendrovių bėgimą iš šalies ir griežtas Vakarų sankcijas, Maskva pritaikė vadinamąją „paralelinio importo“ schemą, kuria prisidengiant tarptautinių kompanijų prekės įvežamos apeinant gamintojų ir autorių teisių turėtojų draudimus.

Pasak BBC, šis mechanizmas leidžia Rusijos bendrovėms pirkti prekes iš bet kurios už Rusijos ribų esančios bendrovės, taip pat ir iš prekių kilmės šalies, jei jos buvo įsigytos teisėtai.

Į Rusijos pramonės ir prekybos ministerijos išplėstinį sąrašą įtraukti prabangos prekių ženklai, tokie kaip „Lancome“, „Giorgio Armani“ ir „Yves Saint Laurent“, buitinių prekių ženklai „Wahl“ ir „Zanussi“ bei Japonijos „Nintendo“. Taip pat įtraukti variklinių alyvų ir žemės ūkio įrangos gamintojų prekių ženklai.

Apie atnaujintą sąrašą pirmasis pranešė dienraštis „Izvestija“, kuris teigė, kad IKEA bus įtraukta vasarą.

„Izvestija“ turi teisingą sąrašą ir jis dabar registruojamas Teisingumo ministerijoje“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Daugelį iš Rusijos pasitraukusių garsiausių prekių ženklų prekių vis dar galima įsigyti, o „paralelinio importo“ mechanizmai per pastaruosius metus buvo išplėsti – rodo, kad bendrovėms sunku kontroliuoti tiekimo grandines, kai jos pasitraukia iš rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas