Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje bankams bus draudžiama teikti klientų duomenis užsienio valdžios institucijoms

Rusijos vyriausybė pateikė parlamento žemutiniams rūmams (Valstybės Dūmai) įstatymo projektą, uždraudžiantį šalyje veikiančioms kredito įstaigoms teikti duomenis apie klientus ir jų sandorius užsienio valstybių valdžios institucijoms.
„Sberbank“ pastatas Maskvoje
„Sberbank“ pastatas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Bankas

„Kredito įstaigoms draudžiama užsienio valstybių kompetentingoms institucijoms teikti jų prašomą informaciją apie klientus ir jų operacijas“, – skelbia įstatymo projektas.

Juo numatytus išimčių atvejus „nustato Rusijos Federacijos norminiai teisės aktai“.

Be to, bankai privalėtų nedelsiant informuoti finansų rinkos priežiūros tarnybą „Rosfinmonitoring“ ir Rusijos centrinį banką apie užsienio valdžios institucijų prašymų pateikti duomenis apie klientus ir jų sandorius gavimą.

Kaip teigiama aiškinamajame rašte, įstatymo projektas parengtas „siekiant minimizuoti rizikas, susijusias su nedraugiškų valstybių priimtais nacionalinių teisės aktų pakeitimais, kuriais grasinant sankcijomis siekiama gauti iš užsienio bankų konfidencialią informaciją“.

Rusijos vyriausybė gegužės 15-ąją paskelbė Michailo Mišustino pasirašytą nutarimą ir „nedraugiškų valstybių“, kurios neva „vykdė nedraugiškus veiksmus“ prieš Rusiją, Rusijos piliečius ar Rusijos subjektus, sąrašą. Jame šiuo metu yra tik Jungtinės Valstijos ir Čekija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas