Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos bankai ir valstybinės įmonės prieš naująjį skolų grąžinimo etapą atleidžia darbuotojus

Rusijos valstybinės įmonės ir bankai ruošiasi naujam užsienio skolų grąžinimo etapui metų pabaigoje ir jau dabar mažina darbuotojų skaičių bei atsisako įvairių projektų. Valstybiniai bankai ir bendrovės užsienio skolintojams iki metų pabaigos turi išmokėti 35 mlrd. dolerių, o mažėjančios įplaukos iš energetikos išteklių eksporto ir silpnėjantis rublis smarkiai blogina situaciją, rašo themoscowtimes.com.
„Sberbank“ logotipas
„Sberbank“ logotipas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ šiais metais jau atleido 3600 darbuotojų ir planuoja spalį atskleisti naujosios vadybos reformos detales, po kurios numatomas tolimesnis darbo vietų karpymas.

Kitas didelis valstybinis Rusijos bankas „VTB“ jau atleido apie 2000 darbuotojų ir teigia, kad šis mažinimas dar negalutinis.

Kitas didelis valstybinis Rusijos bankas „VTB“ jau atleido apie 2000 darbuotojų ir teigia, kad šis mažinimas dar negalutinis.

Dujų milžinė „Gazprom“ atsisakė 10 mlrd. dolerių dujų skystinimo gamyklos prie Ramiojo vandenyno statybos projekto.

Didžiausia Rusijos naftos kompanija „Rosneft“ nukėlė kai kuriuos naftos perdirbimo įmonių modernizacijos projektus, kurių vertė siekia 15 mlrd. dolerių per daugiau negu penkerius metus.

„Priėmėme sprendimą savo verslo planus derinti prie makroekonominės situacijos ir optimizuoti kapitalo išlaidas“, – sakė „Rosneft“ atstovas. Bendra įmonės skola šiuo metu viršija 40 mlrd. dolerių.

Rusijos suvereni skola nėra didelė ir siekia apie 50 mlrd. dolerių, tačiau didžiausios pasaulyje energijos išteklių eksportuotojos bankai ir valstybinės įmonės iš užsienio kreditorių yra pasiskolinę daugiau negu 500 mlrd. dolerių.

Dėl Krymo okupacijos ir karo Ukrainoje Vakarų šalių įvestų sankcijų Maskvai, Rusijos įmonėms pasidarė beveik neįmanoma pasiskolinti Vakarų rinkose.

To išdava – bendrovės negali refinansuoti savo skolų kaip 2008 – 2009 m., kuomet taip pat buvo fiksuojamas naftos kainų kritimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas