Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 03 10 /18:37

Rusijos karas prieš Ukrainą: Lietuvos verslo reakcija

Rusijai užpuolus Ukrainą, naujienų agentūra BNS toliau pateikia pavyzdžius, kaip per pastarąją savaitę Lietuvos įmonės reagavo į jau trečią savaitę tebesitęsiančią karinę invaziją.
„LTG Cargo“
„LTG Cargo“ / LTG nuotr.

* Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ grupės krovinių vežimo bendrovė „LGT Cargo“ pranešė stabdanti Rusijos metalurgijos įmonių grupės „Metalloinvest“ produkcijos gabenimą į Klaipėdos jūrų uostą.

* Bendrovė „Vilniaus vandenys“ pranešė, jog į Lvivą siunčia 20 tonų skysto natrio hipochlorito, kuris reikalingas vandens dezinfekcijai.

* „LTG Cargo“ sustabdė platforminių vagonų nuomą Rusijos ir Baltarusijos užsakovams – bendrovės vagonai nebegali būti gabenami tiek tiesiogiai į Rusiją ar Baltarusiją, tiek tranzitu į kitas Rytų šalis, išskyrus Latviją ir Estiją.

* Viena didžiausių Lietuvoje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas pranešė stabdanti trijų įmonių Rusijoje veiklą.

* „Lietuvos draudimas“ paskelbė, jog visiems nepilnamečiams Ukrainos vaikams atvykusiems prieglobsčio dovanoja asmens draudimą, jei vaikas yra Ukrainos pilietis ir įvykis nutiko Lietuvoje.

* „Vičiūnų grupė“ nutarė koncentruoti verslą bei gamybą Europoje ir stabdyti veiklą Rusijoje.

* „Novaturas“ paskelbė, jog su partneriais iš Egipto į Baltijos šalis pergabens 700 ukrainiečių, ten įstrigusių dėl karo.

* „Achemos grupė“ pervedė 100 tūkst. eurų organizacijai „Blue Yellow“, papildomai dar 100 tūkst. eurų paramą šiai organizacijai asmeniškai skyrė koncerno valdybos pirmininkė Lidija Lubienė.

* Farmacijos kompanija „Entafarma“, Lietuvoje valdanti prekės ženklą „Mano vaistinė“, atsisakė rusiškos ir baltarusiškos kilmės prekių.

* Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacija sukomplektavo Ukrainai greitosios medicinos pagalbos automobilį, pilną karo lauko sąlygoms skirtos medicinos įrangos, priemonių bei medikamentų už 50 tūkst. eurų.

* „Bitė Lietuva“ ukrainiečius priimančiuose centruose Lietuvoje bei prieglobstį nuo karo radusioms šeimoms – iš viso 300 namų – dovanos namų internetą su įranga už 50 tūkst. eurų.

* Vilniaus savivaldybė suteikia galimybę nemokamai naudotis viešuoju miesto transportu – kontrolieriams ukrainiečiai turės pateikti tik savo asmens dokumentą.

* Šiaurės Europos žaliosios energetikos bendrovė „Gren“, tiekianti šilumos energiją Klaipėdos, Kauno, Joniškio ir Švenčionių gyventojams bei įmonėms, Raudonajam Kryžiui skyrė 30 tūkst. eurų.

* „Modus Group“ pranešė pasitraukianti ir iš automobilių prekybos verslo Baltarusijoje, kur ji atstovauja prekės ženklams BMW ir MINI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius