Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos „krabų karaliaus“ O.Kano mirtis – inscenizuota, pareiškė prokurorai

Rusijos Generalinė prokuratūra pareiškė, kad baudžiamosiose bylose teisiamo „krabų karaliumi“ vadinamo verslininko Olego Kano mirtis, apie kurią skelbta pernai, nėra įregistruota. Apie tai praneša TASS, remdamasi Generalinės prokuratūros atstovu, rašo „The Insider“.
Olegas Kanas
Olegas Kanas / Rusijos regioninio fondo „Rodnyje ostrova“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Mirtis

Olegas Kanas teisiamas už akių dviejose baudžiamosiose bylose. Byloje dėl verslininko Valerijaus Fidenkos, kuris, pasak O.Kano, dalyvavo pasikėsinant į jo gyvybę, nužudymo organizavimo 2010 m., prokurorai sausio pabaigoje, kaip rašė „The Insider“, prašė teismo skirti verslininkui 19 metų griežtojo režimo kolonijoje.

Be to, Generalinės prokuratūros duomenimis, Olegas Kanas už neteisėtą jūros gėrybių žvejybą Tolimuosiuose Rytuose valstybės iždui taip pat skolingas šimtus milijardų rublių. Ieškinys dėl 358,7 mlrd. rublių pareikštas 31 bendrovei ir 29 fiziniams asmenims, tarp jų ir verslininkams Olegui Kanui bei Dmitrijui Dremliugai.

Apie Sachalino verslininko mirtį kalbos pasigirdo 2023 m. vasario pabaigoje, o šį kovą Olego Kano advokatai paprašė nutraukti baudžiamąsias bylas, kaip priežastį nurodydami jo mirtį.

Tai jie pareiškė Primorsko krašto arbitražo teismo posėdyje dėl Generalinės prokuratūros ieškinio Tolimųjų Rytų žvejybos pramonei. Vienas iš verslininko atstovų sakė, kad jo klientas mirė daugiau nei prieš metus ir rėmėsi informacija, jog buvo pradėta byla dėl O.Kano turto paveldėjimo, o tai esą rodo jo mirties faktą.

Teigia, kad įrodymų apie mirtį nėra

Tačiau Rusijos generalinės prokuratūros atstovas teisme pareiškė, kad verslininko mirtis nebuvo įregistruota, o atsakovo atstovas sukūrė „melagingas idėjas, kad O.Kanas neva mirė“.

Generalinė prokuratūra mano, kad pareiškimas apie Olego Kano, vadinamo Tolimųjų Rytų „krabų karaliumi“, mirtį yra inscenizuotas įvykis.

„Dėl mirties fakto. (...) Iš Sachalino srities ir Sankt Peterburgo metrikacijos įstaigų gautos identiškos pažymos, kuriose nurodyta, kad (...) [aktai] apie Kano Olego, gimusio 1967 m. balandžio 16 d., mirtį neįregistruoti.

Giminaičiai (...) nesikreipė į metrikacijos įstaigą, federaliniai teisės aktai (...) įpareigoja giminaičius arba asmenis, žinančius apie asmens mirtį, kreiptis į metrikacijos įstaigą su atitinkamu pareiškimu. Atitinkamai vienintelis teisinis mirties fakto patvirtinimas yra įrašas civilinės būklės aktuose. Nesant atitinkamų įrašų, tezę, kad Kanas mirė, vertiname kaip inscenizaciją“, – teigė prokuratūros atstovas.

Regioniniai „Telegram“ kanalai taip pat rašė apie Sachalino verslininko mirtį 2023 m. vasario pabaigoje. Skelbta, kad jis mirė Londone nuo kasos vėžio ir buvo palaidotas Pietų Korėjoje.

Sachalino žvejybos pramonės atstovai teisme kaltinami sukūrę nusikalstamą bendruomenę ir jai vadovavę, kontrabanda gabenę strategiškai svarbius išteklius, vengę muitų ir mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus