Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ grynasis pelnas II ketvirtį siekė 3,1 mlrd. JAV dolerių

Rusijos naftos milžinė „Rosneft“ penktadienį pranešė fiksavusi išaugusius rezultatus antrąjį ketvirtį, pasaulinėms naftos kainoms šovus į viršų.
O.Jerovinkinas buvo vienas „Rosneft“ vadovybės narių
O.Jerovinkinas buvo vienas „Rosneft“ vadovybės narių / „Scanpix“ nuotr.

Valstybės kontroliuojama bendrovė antrąjį ketvirtį pranešė apie 233 mlrd. rublių (3,1 mlrd. JAV dolerių) grynąjį pelną – 55 proc. didesnį nei pirmąjį šių metų ketvirtį.

Regis bendrovė, kuriai priklauso maždaug penktadalis Didžiosios Britanijos milžinės BP, atsigauna po nuostolingų 2020 metų, kai, prasidėjus konaviruso pandemijai, kilo naftos kainų krizė.

Grupės pareiškime „Rosneft“ generalinis direktorius Igoris Sečinas pabrėžė „gerus“ rezultatus, nepaisant „iššūkių, kilusių dėl COVID-19 pandemijos“.

Pasak jo, užfiksuotas grynasis pelnas buvo „vienas didžiausių“ įmonės istorijoje, o tai lėmė atsigaunančios žalios naftos kainos.

„Rosneft“, kurios ketvirčio pajamos padvigubėjo iki 2,2 trln. rublių, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, teigė, kad per pastarąjį ketvirtį sumažino įsiskolinimą.

I. Sečinas taip pat paskelbė, kad „Rosneft“ pradėjo statyti pagrindinius svarbaus projekto „Vostok Oil“ infrastruktūros objektus Sibire.

Anksčiau I. Sečinas yra apibūdinęs šį projektą kaip „didžiausią pasaulyje naują angliavandenilių projektą“.

Tikimasi, kad šio projekto gamyba prasidės 2024 metais, kad iki kito dešimtmečio pradžios būtų pasiekta 100 mln. tonų išeiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas