Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 18 /13:44

L.Skierus: „Vičiūnų“ gamykla Sovetske rekonstruota dar prieš karą Ukrainoje

Rusijos žiniasklaidai skelbiant, kad Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdomos „Vičiūnų grupės“ parduodamas fabrikas Sovetske bus rekonstruojamas, L.Skierus teigia, kad nedidelis jo remontas atliktas jau anksčiau, tačiau tik dabar įteisintas – tai būtina norint parduoti gamyklą.
Vici produkcija
„Vičiūnų grupės“ produkcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rusų portalas „RuGrad“ paskelbė, kad Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdomai „Vičiūnų grupei“ priklausanti Kaliningrado gamykla „Vičiūnai-Rus“ rekonstruos žuvies perdirbimo gamyklą.

Kaip rašo rusų žiniasklaida, „Vičiūnai-Rus“ balandį gavo teigiamą valstybinės ekspertizės išvadą dėl žuvies perdirbimo įmonės Sovetske rekonstrukcijos.

Rekonstruotinas cechas yra pagrindinėje gamybinėje teritorijoje Sovetske, Majakovskio gatvėje 3b, kur įmonė naudojasi keliais žemės sklypais. Bendras jų plotas yra apie 8 ha, o žemė skirta „gamybinei veiklai“.

Tačiau L.Skierus sako, kad cecho rekonstrukcija atlikta dar iki Rusijos invazijos į Ukrainą pernai vasarį.

„Anksčiau ji (rekonstrukcija – BNS) buvo, bet buvo neįteisinta, dar prieš karą ji buvo pradėta, tai kai prasidėjo karas, tai ten visos problemos...“, – ketvirtadienį BNS sakė L.Skierus. Jis nepatikslino, kada konkrečiai darbai buvo atlikti.

Anot jo, visi su rekonstrukcija susiję dokumentai taip pat sutvarkyti anksčiau – šių metų pradžioje, o informacija apie tai tik dabar paviešinta.

„Mes tiesiog įteisinome, kadangi pardavimo procesas vyksta, mes norime, kad viskas būtų nepriekaištingai, visas mūsų nekilnojamasis turtas ir buvo popieriai sutvarkyti. Jie jau sutvarkyti – negalėčiau pasakyti – sausį ar gruodį buvo, bet dabar, matyt, ta informacija tik (pasklido – BNS)“, – kalbėjo L.Skierus.

„Vičiūnų grupės“ akcininkas sako, kad gamykloje buvo atlikta nedidelė rekonstrukcija, o jos įteisinimas pagreitins bendrovės pardavimą Rusijoje.

„Ten nedidelė rekonstrukcija, keli šimtai kvadratinių metrų. Vis tiek reikalinga, kad tas parduodamas turtas neturėtų kažkokių klaustukų tiek vertinimo prasme, tiek perdavimo prasme, kad nesakytų, jog čia ne iki galo padaryta. Stengiamės, kad ten nebūtų tiek turtinių klausimų, tiek finansinių, tiek kažkokių kitokių klausimų, kad visas būtų švaru – ateis pirkėjas ir neturi klausimų. Labai priklauso nuo to greitis“, – teigė L.Skierus.

15min kreipėsi komentaro ir į „Vičiūnų grupę“ – gavę atsakymą publikaciją papildysime.

Portale rašoma, kad įmonė „Vičiūnai-Rus“ yra įtraukta į Kaliningrado srities sistemiškai svarbių įmonių sąrašą.

Informacinės-analitinės sistemos „Seldon.Basis“ duomenimis, „Vičiūnų grupės“ Rusijos antrinės įmonės grynasis pelnas pernai padidėjo beveik 2,5 karto – nuo 736,88 mln. rublių (8,5 mln. eurų) iki 1,9 mlrd. rublių (beveik 22 mln. eurų).

Nors 2022 m. rugpjūtį „Vičiūnų grupė“ teigė išsirinkusi penkis potencialius pirkėjus, pretenduojančius į jos verslą Rusijoje ir visą infrastruktūrą, iki šiol gamyklą Kaliningrade vis dar valdo lietuviai.

2023 m. kovą „Vičiūnų grupės“ bendrasavininkis Visvaldas Matijošaitis patvirtino bendrovės ketinimą pasitraukti iš Rusijos rinkos, pabrėždamas, kad tai nėra lengvas procesas.

BNS žiniomis, radus potencialų pirkėją leidimą sandoriui turi svarstyti Rusijos vyriausybinė užsienio investicijas kontroliuojanti komisija.

V.Matijošaitis ir L.Skierus valdo po 50 proc. „Vičiūnų grupės“ valdytojos „VG Holding“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas