Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusiška logika: išmontuoja „Čumak“ gamyklą Chersono srityje, nes nesugebėjo paleisti gamybos

Rusija dar kartą pademonstravo savo nepalaužiamą logiką – nepavykus paleisti padažų gamyklos „Čumak“, esančios Chersono srityje, okupantai nutarė ją išmontuoti. Kaip rašo focus.ua, įmonės įranga buvo išvežta į Krymą, o kelios žemės ūkio bendrovės buvo išdalytos tiems, kurie registravosi pagal Rusijos įstatymus.
„Čumak“ kečupas / Pricer.lt nuotr.
„Čumak“ kečupas / Pricer.lt nuotr.

Ši Ukrainos įmonė gamino pomidorų padažą, pomidorų pastą ir kitus panašius produktus. Pomidorų padažo buvo galima įsigyti ir Lietuvoje.

Kaip televizijos kanalo „Espresso“ žurnalistams pareiškė Chersono srities tarybos narys Serhijus Chlanas, rusams nepavyko paleisti „Čumak“ gamyklos gamybos linijų, kurios buvo pavogtos užgrobus teritoriją, todėl nuspręsta įmone atsikratyti.

„Okupantai ir toliau demontuoja „Čumak“ gamyklos įrangą. Jie bandė ją paleisti ir perdavė neaiškiai įmonei iš Krymo. Ši bendrovė bandė paleisti gamyklą, tačiau jiems nepavyko to padaryti be programinės įrangos“, – pabrėžė S.Chlanas.

„Scanpix“ nuotr./Apšaudytas Chersonas
„Scanpix“ nuotr./Apšaudytas Chersonas

Deputato nuomone, Chersono srityje rusai ir toliau vagia viską, ko nepavyko paleisti. Žemės ūkio bendrovės taip pat pradėtos „nacionalizuoti“ ir platinti tiems, kurie jau užsiregistravo pagal Rusijos įstatymus.

Vasario 24 d. Tiriamosios žurnalistikos centras pranešė, kad gamyklos darbuotojai atsisakė dalyvauti šiame procese, taigi rusai tiesiog ją apiplėšė.

„Dalį įmonės transporto priemonių okupantai atidavė Rusijos kariuomenei, o kompiuterinė įranga ir pomidorų pastos likučiai buvo išvežti nežinoma kryptimi dar 2022 m. pabaigoje“, – pranešė Tiriamosios žurnalistikos centro šaltiniai.

Focus.ua nurodo, kad vasario 25 d. netoli miesto sprogo Rusijos ginkluotųjų pajėgų amunicija, dėl to nukentėjo žmonės. Ukrainai išlaisvinus Chersono srities dešinįjį krantą, sprogmenų technikai dar nespėjo ištirti visos teritorijos, todėl žmonės raginami nevaikščioti už miestų ribų ir neiti į lauką dirbti.

Vasario 23 d. buvo pranešta, kad Chersono šiluminėje elektrinėje įvyko sprogimas, dėl kurio tūkstančiai vietos gyventojų liko be šildymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas