Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ ir „Wizz Air“ britų akcininkai nuo sausio 1-osios neteks balso teisės

Europos pagrindinės pigių skrydžių bendrovės – Airijos „Ryanair“ ir Vengrijos „Wizz Air“ – iš Jungtinės Karalystės akcininkų atims balso teisę sausio 1-ąją, pasibaigus brexito pereinamajam laikotarpiui, rašo „Financial Times“.
„Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos
„Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos

Ši priemonė neišvengiama laikantis Europos Sąjungos taisyklių, pagal kurias ES aviakompanijas turi kontroliuoti ES narių, Šveicarijos, Norvegijos, Islandijos ar Lichtenšteino rezidentai.

„Ryanair“ pareiškė, kad priversta imtis veiksmų išlaikyti bendrovės kontrolę ES investuotojų rankose bei taip galėtų užtikrinti ES įstatymų laikymąsi.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ryanair
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ryanair

Airijos aviakompanija ketina pasiūlyti JK akcininkams ribotą kiekį akcijų, nesuteikiančių balso teisės. Ne ES rezidentai valdo apie 60 proc. „Ryanair“ akcijų.

„Wizz Air“ planuoja pranešti maždaug 60 proc. savo investuotojų apie apribotų teisių akcijų suteikimą, antraip 80 proc. jos balso teisę turinčių akcijų valdys ne ES akcininkai.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./„Wizz Air“
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./„Wizz Air“

Analitikai neseniai skelbė, jog „International Consolidated Airlines Group“ (IAG), kuriai priklauso „British Airways“ ir „Iberia“, dėl brexito kils didžiausių nuosavybės problemų. IAG niekada neatskleidė, kokia bus ES akcininkų dalis jos kapitale po galutinio JK pasitraukimo iš bloko.

JK pigių skrydžių bendrovė „easyJet“ praėjusią savaitę pareiškė, kad prireikus gali sustabdyti kai kurių akcininkų balso teisę, kad padidėtų ES investuotojų balso teisės dalis nuo 47 proc. iki daugiau kaip 50 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas