Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsung“ pristatė 356 mlrd. JAV dolerių dydžio naujų investicijų planą

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung“ antradienį pristatė didžiulį 356 mlrd. JAV dolerių vertės investicijų planą, planuojamą įgyvendinti per ateinančius penkerius metus ir skirtą užtikrinti gamintojos lyderystę įvairiuose sektoriuose – nuo puslaidininkių iki biologinių technologijų sektorių.
„Samsung“
„Samsung“ / 123RF.com nuotr.

Planuojamos investicijos daugiau nei trečdaliu viršys per pastaruosius penkerius metus šiam tikslui skirtas lėšas.

„Samsung“ yra didžiausias Pietų Korėjos konglomeratas, kurio bendra apyvarta prilygsta penktadaliui šalies nacionalinio bendrojo vidaus produkto (BVP).

Grupės pavyzdinis padalinys „Samsung Electronics“ yra didžiausias pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojas.

Investicijų planas atneš „ilgalaikį strateginio verslo augimą ir padės stiprinti pasaulinę pramoninę svarbių technologijų ekosistemą“, sakoma „Samsung“ pranešime.

Iki 2026 metų bus sukurta 80 tūkst. naujų darbo vietų „visų pirma pagrindinėse įmonėse, įskaitant puslaidininkių ir biofarmacijos kūrimo ir gamybos srityse“.

Grupė taip pat pažymėjo, kad investicijos „paspartins masinę lustų, pagrįstų 3 nanometrų procesu“, gamybą – naujausią technologiją, leidžiančią dar labiau sumažinti puslaidininkių dydį ir padidinti skaičiavimo galią.

Kartu su padaliniais „Samsung Biologics“ ir „Samsung Bioepis“ grupė padidins investicijas į biofarmacijos technologijas.

Naujasis planas reiškia, kad investicijos padidės 36 proc., palyginti su per pastaruosius penkerius metus atliktomis bendromis investicijomis.

Iš 450 trln. vonų, kuriuos „Samsung“ planuoja išleisti per ateinančius penkerius metus, 360 mlrd. vonų bus investuota Pietų Korėjoje.

Tuo metu Joe Bidenas savo pirmojo vizito Azijoje einant JAV prezidento pareigas metu penktadienį lankėsi didžiulėje „Samsung Electronics“ puslaidininkių gamykloje Pjeongtaeko mieste, kur pabrėžė Pietų Korėjos įmonės vaidmenį užtikrinant pasaulinių mikroschemų tiekimo grandinių funkcionavimą.

Pietų Korėja ir Jungtinės Valstijos turi bendradarbiauti, kad „jų tiekimo grandinės būtų atsparios, patikimos ir saugios“, pareiškė J.Bidenas, pavadinęs šalyje gaminamus puslaidininkius „inovacijų stebuklu“, itin svarbiu pasaulinei ekonomikai.

„Samsung“ JAV turi apie 20 tūkst. žmonių, o šiuo metu Teksaso valstijoje yra statoma nauja puslaidininkių gamykla, kurią planuojama atidaryti 2024 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas