Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsung SDI“ ir „Stellantis“ susitarė dėl bendradarbiavimo

Pietų Korėjos baterijų gamintoja „Samsung SDI“ bendradarbiaus su pasauline automobilių gamintoja „Stellantis“ baterijų elektromobiliams gamybos JAV srityje, penktadienį pranešė „Samsung SDI“.
Elektromobilio baterijos
Elektromobilio baterijos / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Samsung Verslas

Abi bendrovės Jungtinėse Valstijose įsteigs „bendrą gamyklą“, kuri gamins elektromobilių baterijas ir modulius, pranešė „Samsung SDI“. Gamyba prasidės 2025 metais, o produkcija bus tiekiama „Stellantis“ automobilių gamykloms Kanadoje, Meksikoje ir JAV.

Šiuo susitarimu „Stellantis“ „užsitikrins gamybos pajėgumus“, kad galėtų įgyvendinti savo tikslą, numatantį, jog elektromobiliai iki 2030 metų sudarys 40 proc. pardavimų JAV, teigiama „Samsung SDI“ pranešime.

„Stellantis“ valdo JAV prekių ženklus „Jeep“, „Chrysler“ ir „Ram“, taip pat Europos automobilių gamintojas „Peugeot“, „Citroen“, „Fiat“, „Opel“ ir „Alfa Romeo“.

Ji buvo sukurta susijungus Prancūzijos „Peugeot“ ir JAV ir Italijos bendrovei „Fiat Chrysler“ šių metų pradžioje. 2019 metais Šiaurės Amerikoje buvo parduota apie 2,2 mln. „Stellantis“ valdomų prekių ženklų automobilių.

„Samsung SDI“ jau turi elektromobilių baterijų gamyklas Kinijoje, Vengrijoje ir Pietų Korėjoje.

Kaip ir daugelis konkurenčių, „Stellantis“ užsibrėžė tikslą pereiti prie elektra varomų transporto priemonių, nes griežtėjantys taršos mažinimo reikalavimai reiškia, kad vidaus degimo variklių reikės atsisakyti.

Kiek anksčiau šią savaitę JAV ir Europos automobilių gamintoja teigė, jog bendradarbiaus su kita Pietų Korėjos įmone – „LG Energy Solution“, gamindama ličio jonų baterijas automobiliams Šiaurės Amerikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas