Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sankcionuotos Šiaulių „BMZ-Baltijos“ pelnas pernai augo dukart iki 6 mln. eurų

Į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) sankcionuojamų įmonių sąrašą dėl ryšių su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka papuolusios metalo gaminių tiekėjos iš Šiaulių „BMZ-Baltija“ apyvarta pernai augo 31,4 proc. iki 229,6 mln. eurų, o grynasis pelnas du kartus iki 6,1 mln. eurų.
Investicija
Pelnas / 123RF.com nuotr.

Šiemet dividendams įmonė buvo numačiusi skirti 3,9 mln. eurų, pernai išmokėta 5,8 mln. eurų, rašoma įmonės Registrų centrui pateiktoje 2021 metų ataskaitoje.

Įmonės akcininkas ir vadovas Artūras Gavėdas metiniame pranešime nurodė, kad pernai įmonės veiklai esminės įtakos turėjo kvotos, muitai, dėl pandemijos sutrikęs metalo teikimas bei Europos Sąjungos ir JAV taikomos sankcijos.

„Baltarusijos metalurgijos gamykla iš dalies yra priklausoma ir nuo metalo laužo tiekimo iš Rusijos, tai tiesiogiai gali turėti įtakos tolesnei įmonės veiklai, kaip ir konflikto eskalavimasis tarp Ukrainos ir Rusijos“, – pranešime teigė A.Gavėdas.

Šiemet įmonė planavo išlaikyti ir padidinti užimamą rinkos dalį regione bei plėsti atstovybių tinklą į Afriką ir Pietų Amerikos valstybes ir taip kompensuoti praradimus ES šalyse ir Ukrainoje.

Praėjusių metų pabaigoje „BMZ-Baltija“ dirbo 12 darbuotojų – tiek pat kiek ir 2020 metų pabaigoje.

55 proc. „BMZ-Baltija“ akcijų priklauso Baltarusijos metalurgijos gamyklą valdančiai holdingo kompanijai „Baltarusijos metalurgijos kompanija“, 45 proc. – įmonės vadovo A.Gavėdo kontroliuojamai „Steelland“.

Praėjusią savaitę FNTT nurodė, kad svarsto paskirti laikinuosius administratorius dar dviem sankcionuotoms įmonėms. „BMZ-Baltija“, 2021 metų pabaigoje sąskaitose turėjusi 37,8 mln. eurų, galėtų būti viena iš pretendenčių.

Pagal Vyriausybės nustatytus kriterijus, laikinasis administratorius gali būti paskirtas įmonei, kurios įšaldytų lėšų suma siekia 10 mln. eurų ar daugiau, kurioje dirba bent 500 darbuotojų, taip pat kurios ekonominė, socialinė ar ekologinė veikla kelia riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas