Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Saudi Aramco“ pajamos pirmąjį ketvirtį išaugo 30 proc. dėl didesnių naftos kainų

Saudo Arabijos energijos milžinė „Saudi Aramco“ antradienį pranešė, kad dėl padidėjusių naftos kainų pirmojo ketvirčio pajamos šoktelėjo 30 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.
„Saudi Aramco“ gamykla
„Saudi Aramco“ gamykla / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovės grynosios pajamos pirmąjį ketvirtį siekė 21,7 mlrd. JAV dolerių – 30 proc. daugiau nei 2020 metų pirmąjį ketvirtį, kai buvo gauta 16,7 mlrd. JAV dolerių pajamų.

Tai pirmiausia lėmė stipresnė naftos rinka ir didesnės naftos perdirbimo ir cheminių medžiagų maržos, kurias iš dalies atsvėrė mažesnė gamyba, sakoma bendrovės pranešime.

Pernai rezultatai nuosekliai smuko dėl žemų naftos kainų ir gavybos sumažėjimo, kai koronaviruso pandemija sumažino pasaulinę energijos paklausą.

„Pasaulio ekonomikos atsigavimo pagreitis sustiprino energijos rinkas, o „Saudi Aramco“ veiklos ir finansinis lankstumas bei mūsų darbuotojų atsparumas prisidėjo prie gerų pirmojo ketvirčio rezultatų“, – kalbėjo bendrovės vadovas Aminas Nasseras.

Saudo Arabija šiuo metu siekia didinti įplaukas iš savo energijos išteklių, kad galėtų finansuoti ambicingas pastangas diversifikuoti smarkiai nuo naftos priklausomą ekonomiką.

Praėjusį mėnesį „Saudi Aramco“ pareiškė sudariusi 12,4 mlrd. JAV dolerių susitarimą parduoti naujai suformuoto naftos vamzdynų verslo mažumos dalį konsorciumui, kuriam vadovauja JAV įsikūrusi „EIG Global Energy Partners“.

Balandžio pabaigoje sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas teigė, kad Saudo Arabija, didžiausia žalios naftos eksportuotoja, derėjosi dėl 1 proc. bendrovės akcijų pardavimo neįvardintai užsienio energetikos įmonei.

„Saudi Aramco“ vertina naujus pajamų srautus, nes susiduria su spaudimu išlaikyti nemažus dividendų mokėjimus Saudo Arabijos vyriausybei, didžiausiai jos akcininkei.

2019 metų gruodžio mėnesį bendrovė Saudo Arabijos biržoje pardavė nedidelę dalį akcijų ir uždirbo 29,4 mlrd. JAV dolerių

Energijos milžinė per ateinančius metus ar dvejus gali paskelbti apie dar vieną akcijų siūlymą tarptautiniams investuotojams, pridūrė princas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas