Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saulėtą Kostą Riką Juan Carlos iškeitė į Vilnių: 3 mėnesių komandiruotė virto karjeros dešimtmečiu

Daugiau nei dešimtmetį Vilniuje gyvenantis Juan Carlos Carmiol Rojas dažnai sulaukia klausimo, kodėl iš Kosta Rikos nusprendė persikelti į Vilnių. Tarptautinių ir tarpvaliutinių pinigų perlaidų bei mokėjimų bendrovės „Western Union“ Operacijų direktorius sako, kad Lietuvoje jį sužavėjo ne vien sostinė ar šalies gamta, bet ir galimybė kilti karjeros laiptais tarptautinėje kompanijoje bei nuolat tobulėti.
Juan Carlos Carmiol Rojas
Juan Carlos Carmiol Rojas / „Western Union Lietuva“ nuotr.

J.C.Carmiol Rojas „Western Union“ gimtojoje Kosta Rikoje įsidarbino 2006 metais.

„Iš pradžių bendravau su klientais, vėliau kasmet atsirasdavo naujų profesinių iššūkių ir atsakomybių. 2010 m., kai „Western Union“ atidarė biurą Vilniuje, sulaukiau pasiūlymo atvykti į Lietuvą 3 mėnesiams padėti startuoti, apmokyti žmones. Tą spalį pirmą kartą apsilankiau Lietuvoje ir apskritai Europoje“, prisimena J.C Carmiol Rojas.

Jis pasakoja, kad priimti pasiūlymą tuomet paskatino jaunatviškas noras keliauti, pažinti naują kultūrą. Tačiau persikelti čia ilgam mintis nekilo padirbėjęs naujajame „Western Union“ biure, susipažinęs su lietuviška žiema ir nusipirkęs pirmąją gyvenime žieminę striukę, Kalėdų išvakarėse Juan Carlos grįžo į biurą Kosta Rikoje. „Po mėnesio vadovai pasiūlė darsyk 3 mėnesiams vykti į Lietuvą biuras plėtėsi, buvo priimta naujų specialistų, daugėjo įvairių projektų. Ilgai nesvarstęs, vėlyvą pavasarį grįžau“, – pasakoja J.C.Carmiol Rojas.

„Western Union Lietuva“ nuotr./Juan Carlos Carmiol Rojas
„Western Union Lietuva“ nuotr./Juan Carlos Carmiol Rojas

Na, dar metams

Trečias pasiūlymas, kurio sugrįžęs į Kostą Riką sulaukė Juan Carlos, buvo lemtingas – bendrovė vieneriems metams pasiūlė komandos vadovo poziciją Procesų departamente Vilniuje. Taip kostarikietis 2011 m. rudenį persikėlė į Lietuvą ir pradėjo vadovauti 5 darbuotojų komandai, atsakingai už naujų verslo segmentų procesus Vokietijoje ir Prancūzijoje.

„Vėliau mano sutartį pratęsė dar metams, po to – dar vieneriems. Vis galvojau – na, dar metams. Tuo metu taip pat kilau karjeros laiptais, plėtėsi departamentas. Taip ir pasilikau“, – šypteli pašnekovas, šiandien jau vadovaujantis procesams globaliu mastu, t. y. visam departamentui, kuriame pradėjo karjerą atvykęs į Vilnių.

Tikslas – padėti komandai dirbti

Šiuo metu Juan Carlos vadovauja šimto specialistų komandai, dauguma jų darbuojasi Vilniuje, nedidelė dalis – Kosta Rikoje. Komandos užduotis – užtikrinti visame pasaulyje „Western Union“ paslaugas teigiančių agentų sklandų darbą. Juan Carlos vadovaujama komanda atsakinga ne tik už įvairiausiuose pasaulio kampeliuose „Western Union“ tarptautinių ir tarpvaliutinių mokėjimų paslaugas teikiančių aptarnavimo vietų priežiūrą, bet ir už šių agentų veiklos ir sistemų palaikymą, integravimą, pagalbą, kai susiduriama su techninėmis problemomis ar sukčiavimo atvejais.

„Mano darbe kiekviena diena yra skirtinga. Nuolat palaikau ryšį su tiesioginiais vadovais, partneriais, skirtingomis komandomis, dalinamės informacija. Žiūrime, ką galime padaryti kartu, kaip galime padėti, sprendžiant kasdienius darbinius klausimus, nuolat vertiname, ką naujo galime pasiūlyti, kad paslaugos būtų teikiamos sklandžiau ir kokybiškiau. Žinoma, mano kaip vadovo užduotis – rūpintis savo komanda, motyvuoti taip, kad darbuotojai jaustų paramą, turėtų galimybių tobulėti“, – vardija J.C.Carmiol Rojas.

Jis pažymi, kad aplinkybės nuolat kinta: ilgėja šalių, su kuriomis tenka dirbti, sąrašas, keičiasi jose galiojantys įstatymai, pačios „Western Union“ komandos diegia naujų sprendimų, pokyčių įneša ir pandemija, todėl darbo diena niekada nebūna nuobodi.

Globali komanda

Juan Carlos neslepia: jei ne sprendimas atvykti į Lietuvą, kuris tuo metu atrodė tarsi laikinas nuotykis, vargu ar būtų pavykę profesiniame kelyje pasiekti tiek daug.

„Lietuva užima labai svarbią vietą mano širdyje. Neįsivaizduoju, kad būčiau galėjęs turėti tokių galimybių kur nors kitur. Sulaukiau daug paramos iš nuostabių žmonių. Kai turi komandą, kurioje – super žvaigždės, darbo iššūkiai atrodo lengvesni“, – gerų žodžių kolegoms negaili pašnekovas.

Jis sako, kad vienas didžiausių „Western Union“ išskirtinumų – globalumas.

„Tarsi kultūrų puodas“, – sako Juan Carlos ir vardija, kad nuolat tenka bendrauti su kolegomis iš Graikijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Egipto, Kolumbijos, Venesuelos ir kitų šalių.

„Globalios komandos patirtis yra labai unikali. Įdomu stebėti, kaip per tuos metus ir pats Vilnius keičiasi, būtent dėl įvairių užsieniečių, kurie čia gyvena. Matau, kad jiems tikrai gera čia būti. Ir manęs dažnai klausia, kodėl persikraučiau iš Kosta Rikos. Ogi todėl, kad man čia patinka“, – antrais namais Lietuvą vadina J.C.Carmiol Rojas.

Nenuklysti nuo tikslo

Globali ir įvairi komanda, pasak Juan Carlos, svarbi kiekvieno asmeninei karjerai. „Visi žmonės, su kuriais dirbu, turi neįkainojamos patirties ir žinių“, – tvirtina jis.

Paklaustas, kaip pavyko palypėti karjeros laiptais, Juan Carlos sako, kad, pirmiausia, labai svarbu padaryti savo darbą gerai ir nepraleisti galimybių pro šalį, net jei atrodo, kad bus sunku. Jam taip pat svarbu matyti galutinį savo tikslą, žinoti, ko sieki darbe.

„Kiekvienas žingsnis ir iššūkis, kurį prisiimame, turi būti nukreiptas į galutinį tikslą. Gali tekti eiti po žingsnelį, bet reikia žinoti, kur eini. Kitu atveju rizikuoji tiesiog bėgioti ratu arba vaikytis pinigų. Kai vaikomės pinigų, dažnai aukojame laimę. Vis dėlto, jei nori sėkmingos karjeros, turi būti laimingas, matyti ir jausti prasmę“, – įsitikinęs J.C.Carmiol Rojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas