Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SBA baldų grupės apyvarta pernai mažėjo 5 proc. iki 304 mln. eurų

Verslininko Arūno Martinkevičiaus valdomo koncerno SBA baldų įmonės pernai pasiekė 303,6 mln. eurų konsoliduotas pajamas – 5 proc. mažesnes nei 2019 metais (318 mln. eurų), pranešė SBA.
Nauja SBA gamykla Klaipėdos pašonėje
Nauja SBA gamykla Klaipėdos pašonėje / Įmonės nuotr.

SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius teigia, kad koronaviruso pandemija stipriai koregavo bendrovių veiklą, tačiau pavyko užbaigti strateginius projektus.

„Pernai pirmą kartą istorijoje buvome priversti stabdyti visus savo baldų fabrikus, o praėjus pirmajai bangai vijomės prarastą laiką. Susitelkusios komandos pastangų dėka pavyko kirsti 300 mln. eurų pardavimų žymą, pirmą kartą pasiektą užpernai“, – pranešime sako SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Po maždaug pusantro mėnesio prastovų, iš „SBA baldų kompanijos“ valdomų gamybos įmonių 2019 metų pajamų lygį pernai šiek tiek viršijo „Šilutės baldai“, kurių pardavimai siekė 37,5 mln. eurų.

Šilutės rajone veikianti „Germanika“ produkcijos pardavė pora procentų mažiau nei užpernai – už 52 mln. eurų. Didžiausios grupės įmonės „Klaipėdos baldai“ pardavimai buvo 9 proc. mažesni nei 2019 metais ir siekė 78 mln. eurų.

Visagine veikianti viena didžiausių regione įmonių „Visagino linija“ produkcijos pardavė už 74,6 mln. eurų – 11 proc. mažiau nei 2019-aisiais. Baltarusijoje veikiančios „Mebelain“ pardavimai mažėjo 3 proc. ir siekė 32,5 mln. eurų.

Minkštų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“, gerokai padidinusi pardavimus Vokietijoje, šiek tiek viršijo 2019 metų rezultatus ir gavo 20,6 mln. eurų pajamų.

E.Valentinavičius prognozuoja, kad šiemet baldų sektoriuje toliau bus iššūkių dėl trūkinėjančių tiekimo grandinių, transportavimo ir kitų pandemijos nulemtų sunkumų, tačiau jis tikisi, jog metai bus stabilesni.

„Atsigavimo tempai iš esmės priklausys nuo vakcinacijos sėkmės ne tik Lietuvoje, bet ir visose mūsų eksporto rinkose, kurių turime beveik pusšimtį. Esame susikoncentravę ir nusiteikę pozityviai“, – sako E.Valentinavičius.

2020-aisiais SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos buvo išvystyti ir veiklą pradėjo „Innovo logistika“ valdomas logistikos centras bei visiškai automatizuota baldų komponentų gamykla „Laminn“. Lygiagrečiai intensyviai modernizuoti ir plėsti esamų fabrikų pajėgumai.

Palyginti su 2019 metais bendros investicijos į SBA baldų sektoriaus įmonių pajėgumų plėtrą, robotus, automatizavimą ir kitas gamybos inovacijas pernai išaugo 40 proc. ir viršijo 19 mln. eurų.

Plečiant pajėgumus ir gaminamos produkcijos asortimentą pernai SBA baldų sektoriuje papildomai įdarbinti 228 žmonės, o viso SBA baldų sektoriaus darbuotojų skaičius pasiekė 3740.

SBA grupė veikia NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba apie 5 tūkst. žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui be „Kauno baldų“ priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“ ir „Laminn“. 95 proc. pagamintos produkcijos eksportuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas