Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SBA iki 2023 m. investuos 300 mln. eurų, sukurs 800 naujų darbo vietų

SBA įmonių grupė pradeda įgyvendinti naują grupės ilgalaikę strategiją ir numato, kad artimiausius kelerius metus įmonės investicijos sieks 300 mln. eurų. Investicijos augs baldų, tekstilės, nekilnojamojo turto sektoriuose bei modulinių daugiaaukščių vystyme, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Nauja SBA gamykla
Nauja SBA gamykla / SBA nuotr.
Temos: 2 Verslas SBA

Per 2021-uosius SBA įmonės žada sukurti beveik 500 naujų darbo vietų, o per trejus metus šis skaičius sieks išaugs iki 800. Strategijoje numatytos priemonės leis kasmet pajamas auginti dviženkliais skaičiais, o per artimiausius trejus metus konsoliduoti grupės pardavimai padidės daugiau nei pusantro karto.

Verslų strategijų įgyvendinimą lydės ir valdymo pokyčiai. SBA vadovyvbę, kaip pažymima pranešime, papildys nauji nariai.

SBA kaip ir iki šiol didžiulį dėmesį skirs socialinei atsakomybei. Grupė ir jos įmonės inicijuos ir prisidės prie įvairių socialinės atsakomybės iniciatyvų bendruomenėse ir šalies mastu.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje, veikianti NT, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Grupės įmonėse dirba per 5000 žmonių. SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“ bei „Mebelain“. Taip pat SBA industrijos inovacijų parke veikiančią visiškai automatizuotą baldų ruošinių gamyklą „Laminn“ ir logistikos centrą „Innovo logistika“. SBA valdo ir vieną didžiausių Baltijos regione minkštų baldų gamintoją „Kauno baldai“.

NT sektoriuje SBA priklauso bendrovė „Urban Inventors“, plėtojanti verslo slėnį „Green Hall“ Vilniuje ir BLC verslo centrą Kaune. Ji taip pat Rygoje plėtos aukštųjų technologijų miestelį. SBA priklauso ir investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje – „135“ ir plėtoja modernių biurų kompleksą „Verde“ Rygoje bei įsteigė žaliosios logitistikos fondą.

SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“. „Utenos trikotažas“ vienintelis pasaulyje atitinka „Greenpeace“ aplinkosaugos standartus.

SBA taip pat valdo robotikos ir automatikos sprendimų įmonę „Robotex“. SBA įsteigė bendrovę „SBA Modular“, kurios taikinyje – modulinių daugiaaukščių tvarių pastatų gamyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas