Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Scandagros“ pelnas pernai augo 4 kartus iki 19,6 mln. eurų, pajamos dukart iki 692 mln.

Lietuvoje veikiančios skandinaviško kapitalo didmeninės prekybos trąšomis, grūdais, sėklomis ir augalų apsaugos priemonėmis bendrovės „Scandagra“ grynasis pelnas pernai, audituotais duomenimis, buvo 19,6 mln. eurų, arba keturis kertus didesnis nei 2021 metais (4,9 mln. eurų), jos pajamos siekė 691,7 mln. eurų – dukart daugiau (345,6 mln. eurų), rodo Registrų centrui pateiktos ataskaitos.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Pelnas

Tai buvo didžiausios pajamos per visą įmonės veiklos istoriją, nurodoma metiniame pranešime.

„Padvigubėjusią apyvartą lėmė stipriai išaugę grūdų, trąšų, augalų apsaugos produktų, sėklų pardavimo apimtys bei dėl įvairių priežasčių – pagrinde dėl Ukrainos ir Rusijos karo – rekordinės per pastaruosius 10 metų grūdų ir trąšų kainos“, – aiškina „Scandagra“.

Bendrovė šiemet tikisi gauti ne mažiau pajamų nei pernai.

Grupės „Scandagra Group“, valdančios bendroves „Scandagra“, „Scandagra Latvia“, „Scandagra Eesti“, BTC ir „Rezeknes Dzirnavnieks“, pajamos pernai augo beveik du kartus ir viršijo 1 mlrd. eurų, o bendros prekybos apimtys didėjo 24 proc. ir viršijo 2 mln. tonų, pirmadienį pranešė grupė.

Grupės vadovas Julius Puodžiuvelis sako, jog didžiausias iššūkis buvo suvaldyti rizikas, užtikrinti apyvartines lėšas, kurių poreikis išaugo beveik dukart, ir per labai trumpą laiką rasti naujų rinkų ir naujų tiekėjų.

„Įmonėms pavyko rasti naujų trąšų tiekėjų, dalį produkcijos parsiplukdyti net iš JAV, Kinijos ir Afrikos žemyno, taip pat sėkmingai išnaudoti grūdų rinkos svyravimus bei pasiūlyti klientams naujų produktų“, – pranešime sakė J.Puodžiuvelis.

Anot jo, šiemet daugiau iššūkių susiję su paklausa – tiek grūdų, tiek trąšų: „Metai bus kitokie nei pernai, todėl ir mums, ir ūkininkams vėl reikia adaptuotis prie kitokių makroekonominių ir rinkos sąlygų“, – pridūrė jis.

„Scandagros“ akcijas lygiomis dalimis kontroliuoja du per 40 tūkst. narių vienijantys Skandinavijos ūkininkų kooperatyvai – Švedijos „Lantmannen ek for“ ir Danijos „DLG a.m.b.a.“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas