Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SEB banko Stebėsenos ir prevencijos tarnybai vadovaus V.Nausėdaitė

Nuo 2022 m. sausio 1 dienos SEB bankas steigia naują Stebėsenos ir prevencijos tarnybą. Jos direktore paskirta Vilija Nausėdaitė, šiuo metu vadovaujanti SEB banko Teisės departamentui. Taip pat bus teikiamas pasiūlymas SEB banko Stebėtojų tarybai skirti V.Nausėdaitę banko Lietuvoje valdybos nare, kai bus gautas priežiūros institucijų pritarimas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilija Nausėdaitė
Vilija Nausėdaitė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 SEB bankas

Naujai suformuota tarnyba banke veiklos pradžioje apims Dalykinių santykių stebėsenos departamentą (angl. Know your customer (KYC) Department) ir Prevencijos departamentą. Tokiu būdu siekiama sustiprinti rizikų valdymą pinigų plovimo, terorizmo finansavimo ir bendrai finansinių nusikaltimų prevencijos srityje. Tarnyba bus atsakinga už pinigų plovimo prevencijos ir sukčiavimo prevencijos sritį.

„Vilija yra patyrusi finansinių paslaugų sektoriaus profesionalė: vadovaujančias pareigas finansų sektoriuje užima daugiau nei dešimt metų, įskaitant vadovavimą įvairiems padaliniams mūsų banke. Ji puikiai išmano finansų sektorių, reguliavimą ir teisinius reikalavimus, yra įsigilinusi į kredito įstaigų veiklos strategijas, rizikos valdymą, efektyvų finansų įstaigos valdymą, taip pat turi kitus banko veiklai valdyti reikalingus įgūdžius. Atsižvelgdami į Vilijos išsilavinimą, žinias ir profesinę patirtį, esame tikri, kad ji reikšmingai prisidės prie mūsų banko atsakingo valdymo teisinėmis ir reguliavimo žiniomis bei rizikos valdymo požiūriu“, – sako Sonata Gutauskaitė Bubnelienė, SEB banko Lietuvoje vadovė.

„Pinigų plovimo prevencija ir principo „Pažink savo klientą“ įgyvendinimas mūsų dėmesio centre buvo jau daug metų, tačiau tai nesibaigianti kelionė, tuo tarpu neteisėta veikla nuolat kinta ir atranda vis naujų kelių ar būdų. Mūsų užduotis – apsaugoti banką ir savo klientus, todėl nuolat tobulinsime banko gebėjimus užkirsti nusikalstamai veiklai kelią, ją aptikti ir pranešti apie įtariamą pinigų plovimą ir kitus finansinius nusikaltimus. Taip pat daug dėmesio skirsime dialogui su klientais ir jų švietimui, kad jie būtų sąmoningi ir jaustųsi saugūs bendradarbiaudami su mūsų banku“, – sako V.Nausėdaitė.

Per savo karjerą V.Nausėdaitė vertingos profesinės patirties įgijo Lietuvos vertybinių popierių komisijoje (VPK), kuri tuo metu buvo specializuota reguliavimo institucija, atsakinga už vertybinių popierių rinkos priežiūrą Lietuvoje. Šioje institucijoje ji pradėjo dirbti 2001 metais jaunesniąja teisininke ir vėliau užėmė aukščiausias – VPK pirmininkės – pareigas, į kurias Lietuvos Respublikos Prezidento teikimu buvo paskirta LR Seimo. 2010 metais Vilija prisijungė prie SEB banko komandos Lietuvoje, kur vadovavo ir Atitikties, ir Teisės departamentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas