Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SEB klientai savo interneto banke gali matyti jau keturių kitų bankų sąskaitas

Nuo šiol SEB banko klientai interneto banke gali pridėti ir matyti savo turimas sąskaitas keturiuose kituose bankuose – „Swedbak“, „Citadele“, „Revolut“ ir LHV. Matyti savo sąskaitas, turimas kituose Lietuvos ir Baltijos šalių bankuose, gali ir privatūs, ir verslo klientai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„SEB“ bankas
„SEB“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Galimybę matyti kitų bankų sąskaitas SEB interneto banke pristatėme pernai metų pavasarį, nuo šiol teiksime plačiausią tokią funkciją rinkoje. Diegdami atvirosios bankininkystės naujoves, suteikiame galimybę savo privatiems ir verslo klientams dar patogiau valdyti kasdienius finansus vienoje vietoje“, – sako SEB banko valdybos narė ir Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Privatūs ir verslo klientai SEB interneto banke jau galėjo matyti bankų „Swedbank“, „Citadele“, ir LHV sąskaitas, turimas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse, taip pat – kituose SEB bankuose Baltijos šalyse turimas sąskaitas. Dabar papildomai galės matyti ir „Revolut“ sąskaitas.

Naudodamiesi šia paslauga, klientai gali ne tik matyti kituose bankuose turimas sąskaitas, realiuoju laiku stebėti jų likučius, bet ir matyti mokėjimo ir kitų operacijų tose sąskaitose sąrašą per pastarąsias 90 dienų.

Klientai gali įtraukti į savo interneto banke matomų sąskaitų sąrašą tiek kitų bankų sąskaitų, kiek tik pageidauja, – jų skaičius nėra ribojamas. Ši paslauga teikiama nemokamai.

SEB banko klientai, norintys savo interneto banke matyti kitų bankų sąskaitas, prisijungę prie interneto banko turi spustelėti mygtuką „Pridėti kito banko sąskaitas“. Sutikimas matyti sąskaitas kituose bankuose galioja 90 dienų. Po to klientai gali šį laiką pratęsti arba paslaugą bet kuriuo metu atšaukti. SEB bankas nesaugo ir neanalizuoja klientų turimų sąskaitų kituose bankuose informacijos.

Paslaugai, kai banko klientai gali vienoje vietoje matyti visų turimų bankų sąskaitas, kelią atvėrė Antroji mokėjimo paslaugų direktyva. 2019 metais SEB bankas pirmasis Lietuvoje suteikė savo klientams galimybę tvarkyti savo sąskaitas per kito banko elektroninės bankininkystės sistemą. Galimybė SEB interneto banke pridėti kitų bankų sąskaitas buvo pristatyta pernai balandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas