Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sidnėjaus oro uostas atmetė investuotojų pasiūlymą dėl įsigijimo už 17 mlrd. JAV dolerių

„Sydney Airport“ atmetė investuotojų grupės pateiktą įsigijimo pasiūlymą, pagal kurį Sidnėjaus oro uosto operatorė buvo įvertinta 22,3 mlrd. Australijos dolerių (17 mlrd. JAV dolerių).
Tarptautinis Sidnėjaus oro uostas
Tarptautinis Sidnėjaus oro uostas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Oro uostas Finansai

Bendrovė paaiškino, jog, atsižvelgiant į ilgalaikę didžiausio Australijoje oro uosto vertę, pasiūlyta kaina yra per maža, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Pasiūlymą pateikusį konsorciumą sudaro Australijos pensijų fondai „IFM Investors“ ir „QSuper“, taip pat Jungtinių Valstijų „Global Infrastructure Partners“. Jie buvo pasirengę už „Sydney Airport“ akciją sumokėti po 8,25 Australijos dolerio (6,18 JAV dolerio).

Oro uosto operatorės akcijų kursas biržos ketvirtadienio prekybos sesijos pabaigoje sudarė 7,81 Australijos dolerio ir buvo mažesnis už pasiūlytą kainą, tačiau prieš turizmo sektoriaus nuosmukį išprovokavusios COVID-19 pandemijos pradžią „Sydney Airport“ akcijų kursas viršijo pasiūlyme numatytą kainą.

Pasklidus žiniai apie tai, kad investuotojų konsorciumas liepos pradžioje pateikė įsigijimo pasiūlymą, bendrovės akcijų kursas pašoko daugiau kaip 30 procentų.

Prieš pandemiją Sidnėjaus oro uostas kasmet aptarnavo po maždaug 4 mln. keleivių, tačiau 2020 metų kovą, kai Australijos vyriausybė beveik visiškai sustabdė tarptautinius skrydžius ir nustatė apribojimų savo piliečių išvykimui iš šalies, keleivių srautas smarkiai sumažėjo.

Manoma, kad Australijos sienos tebebus uždarytos iki 2022 metų vidurio, nes masinės vakcinacijos programa šalyje įgyvendinama lėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas