Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siekdama sustiprinti savo nepriklausomybę, Kanada didina investicijas į vakcinų gamybą

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) antradienį paskelbė apie beveik 200 mln. Kanados dolerių (166 mln. JAV dolerių) investicijas į gamyklą Ontarijuje, kurioje bus galima pagaminti milijonus mRNR tipo vakcinų, tokių kaip naudojamos kovai su koronaviruso pandemija.
COVID-19 vakcina
COVID-19 vakcina / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Investicijos į JAV bendrovės „National Resilience“ padalinį įmonę Kanadoje „Resilience Biotechnologies“ turėtų sumažinti Kanados priklausomybę nuo užsienyje pagamintų vakcinų, kaip nutiko dabartinės COVID-19 krizės metu.

„Resilience Biotech“ gamyklos Misisogoje plėtra yra „būtina norint pasirengti įveikti bet kokią būsimą sveikatos krizę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Trudeau.

Kanada šiuo metu negamina vakcinų nuo COVID-19, todėl yra priklausoma nuo „Pfizer-BioNTech“, „Moderna“ ir kitų vakcinų tiekimo skiepydama savo 38 mln. gyventojų.

Pramonės ministras Francois-Philippe'as Champagne'as (Fransua Filipas Šampanas) teigė, kad vyriausybės investicijos į „Resilience Biotechnologies“ – maždaug pusė visų projekto išlaidų – padės paremti „medicininių kovos su COVID-19 priemonių plėtrą ir sustiprins Kanados pasirengimą ekstremalioms situacijoms pandemijų metu ateityje“.

Kai 2024 metais bus baigta „Resilience Biotechnologies“ gamyklos plėtra, gamykla kasmet galės pagaminti nuo 112 mln. iki 640 mln. vakcinos dozių.

Gamyklos plėtra taip pat sukurs 500 naujų darbo vietų ir sustiprins Kanados planus skatinti bioprodukcijos ir gyvybės mokslų sektorių.

Tuo tikslu Otava savo biudžete, paskelbtame praėjusį mėnesį, iš viso numatyta šiam tikslui skirti 2,2 mlrd. Kanados dolerių.

Kanados vyriausybė pastaruoju metu skyrė nemažą finansavimą panašiems kitų farmacijos grupių projektams, tokių kaip Prancūzijos farmacijos milžinė „Sanofi“ ir Kanados biotechnologijų įmonės „Medicago“ projektai.

„Medicago“ anksčiau pranešė apie teigiamus tarpinius augalinės kilmės Covid-19 vakcinos kandidatės bandymų tarpinius rezultatus.

Išplėstoje „Sanofi“ gamykloje Toronte daugiausia bus gaminamos vakcinos nuo gripo, kurių pakaks visiems kanadiečiams, tačiau ji taip pat gali būti parengta vakcinoms nuo koronaviruso gaminti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas