Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siekiama atkurti bankrutavusios „Geotermos“ veiklą

Klaipėdos savivaldybė su partneriais tikisi atkurti bankrutavusios geoterminės jėgainės „Geoterma“ veiklą ir panaudoti ją centralizuotam šilumos tiekimui, skelbia portalas atviraklaipeda.lt.
„Geoterma“
Geoterma / 15min.lt nuotr.

Teigiama, kad jau parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektas, pagal kurį jėgainė būtų atkurta pasirašius bendradarbiavimo sutartį tarp savivaldybės, Klaipėdos universiteto ir bendrovės „Klaipėdos energija“.

Taip pat parengtas Tarybos sprendimo projektas dėl dalies perimto jėgainės turto perdavimo „Klaipėdos energijai“ valdyti pagal turto patikėjimo sutartį.

„Geotermos“ veikla sustabdyta 2017 metų kovo 1 dieną dėl pasikeitusios dujų kainos. Tais pačiais metais buvo paskelbtas 100 proc. bendrovės akcijų viešas aukcionas, tačiau bendrovę įtraukus į svarbių nacionaliniam saugumui įmonių sąrašą, privatizavimas 2018 metų pradžioje buvo sustabdytas.

Turto bankas į teismą dėl bankroto bylos „Geotermai“ iškėlimo kreipėsi 2019 metų vasarį, o bankrotas bendrovei iškeltas tų pačių metų kovą.

Turto bankas kartu su „Ignitis grupės“ įmone „Ignitis gamyba“ valdo 100 proc. „Geotermos“ akcijų. Be valstybės lėšų, į 21,4 mln. eurų vertės projektą investavo Pasaulio aplinkosaugos fondas, Danijos aplinkosaugos agentūra, paskolą suteikė Pasaulio bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas