Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šilti orai padidino ventiliatorių pardavimus: prekybininkai pastebi netikėtą tendenciją

Į Lietuvą pagaliau atėjusi šilta vasara išginė tautiečius į parduotuves ieškoti atsivėsinimui skirtų prekių. Viena jų – ventiliatoriai ir kondicionieriai. 15min kalbinti prekybininkai sako, jog šių prekių paklausa, palyginti su ankstesnėmis savaitėmis, išaugo ir 40 proc. Beje, pastebima, kad lietuviai įsigyja ne pačių pigiausių ventiliatorių.
„Xiaomi SmartMi Standing Fan 2S“ išmanusis ventiliatorius
Ventiliatorius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šią savaitę šalyje vyraujant šiltiems orams lietuviai gaivinasi ne tik ledais ar šaltais gėrimais, bet rūpinasi ir ilgiau tarnausiančiomis priemonėmis kovoje su karščiu.

Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė nurodė, kad palyginti šią savaitę su praėjusiomis, ventiliatorių ir kitų vėsinimo sistemų pardavimai išaugo 42 proc.

„Tai, žinoma, susiję su orais. Šiemet aukšta temperatūra mus pasiekė kur kas anksčiau nei įprasta“, – nurodė E.Krasauskienė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Rimi“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Rimi“

Tuo metu internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė komentavo, kad šią savaitę kondicionierių pardavimai, palyginti su praėjusia, išaugo apie 10 proc.

„Bet kol kas matome, kad didžiausias augimas, lyginti su pernai metais, vyksta ne šią savaitę, o buvo gegužės viduryje. Tuomet pardavimai augo virš 20 proc., lyginti su tuo pačiu 2022-ųjų laikotarpiu”, – teigė K.Liškauskaitė.

Pigu.lt nuotrauka/Kristina Liškauskaitė
Pigu.lt nuotrauka/Kristina Liškauskaitė

Ji pastebėjo, kad ši savaitė dar nesibaigė, o dažnas gyventojas tokių prekių ieško, kai kelias dienas smarkiai pakaitina.

„Dar vienas svarbus faktorius – atlyginimus žmonės gauna šiomis dienomis, todėl tikėtina, kad didesnį pokytį pardavimuose matysime kitos savaitės pradžioje”, – kalbėjo „Pigu.lt“ atstovė.

Ieško ne pačių pigiausių

Tad kokią vėsinimui skirtą įrangą įsigyja pirkėjai? E.Krasauskienė nurodė, kad gyventojai renkasi mini oro aušintuvus, be to, paklausūs ir nedideli 30–40 centimetrų ventiliatoriai.

„Taip pat savo klientams galime pasiūlyti vieną oro kondicionierių „Bomann“, kurio paklausa kasmet auga“, – teigė E.Krasauskienė.

123RF.com nuotr./Oro kondicionierius
123RF.com nuotr./Oro kondicionierius

Jos teigimu, šių prekių kainos, palyginti su praėjusiais metais, nežymiai pakilo, bet tai labiausiai susiję su bendra ekonomine padėtimi ir infliacija.

Tuo metu „Pigu.lt“ atstovė sakė, kad šiais metais pastebima, jog pirkėjai renkasi prietaisus, kurių vidutinė kaina sudaro nuo 219–500 eurų. Pirmenybę klientai teikia mobiliems oro vėsintuvams.

„Populiariausias jų šiuo metu kainuoja 219 eurų. Pirkėjai renkasi ir žinomų prekinių ženklų, tokių kaip „Electrolux“ ir „Mitsubishi“, vėsintuvus”, – sakė K.Liškauskaitė.

Tuo metu „Iki“ Komunikacijos skyriaus projektų vadovė Simona Rizgelė komentavo, kad tinklo parduotuvėse ventiliatoriai atsiras nuo kitos savaitės. Planuojama pasiūlyti bokštinį ventiliatorių, kurio kaina, pasinaudojus specialiu pasiūlymu, sieks 22 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas