Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šimtametį ąžuolą nupjovusi „Rinktinės NT“: ką žinome apie šią estiško kapitalo bendrovę?

Šeštadienį Vilniaus centre, Ceikinių g. 2, nupjovus šimtametį ąžuolą, į šią istoriją sureagavo ne tik sostinės gyventojai, jos meras, bet ir Prezidentūra. Sklypą šioje vietoje maždaug prieš aštuonerius metus įsigijo su vienu turtingiausių Estijos verslininkų susijusi įmonė „Rinktinės NT“. Ką apie ją žinome?
Taavi Ojala
Taavi Ojala / „Rinktinės NT“ nuotr.

Dėmesio centre atsidūrusi statybas vykdanti UAB „Rinktinės NT“, įkurta 2015 spalio 20 d. Estiško kapitalo įmonės vadovas – Taavi Ojala.

Registrų centro duomenys rodo, kad vienintelis „Rinktinės NT“ akcininkas yra Nyderlanduose registruota „ELL Real Estate Holding B.V.“

Tiek ši, tiek Lietuvoje registruota įmonės yra susijusi su Estijoje registruota nekilnojamo turto grupe „Kapitel“. Ši grupė iki 2017 m. vadinosi „E.L.L Real Estate“.

30 proc. kompanijos „Kapitel Holding“ akcijų valdo vienas turtingiausių Estijos verslininkų Toomas Annusas. Jis taip pat yra valdybos pirmininkas bendrovėje „Merko Ehitus“, kuri Lietuvoje yra įsteigusi gerai Lietuvoje žinomą statybos įmonę UAB „Merko statyba“.

Dar po 15 proc. akcijų valdo šeimos nariai – Anna-Maria Annus,
Eva-Liis Annus bei Karlas Gustavas Annusas.

Estiško kapitalo įmonė dar 1999 m. vasarį įsteigė padalinį Lietuvoje. Iki 2017 m. ši įmonė vadinosi „E.L.L. Nekilnojamas turtas“, tuomet buvo pervadinta į UAB „Kapitel“. Šios įmonės vadovas yra jau minėtas T.Ojala.

Tarp žinomiausių UAB „Kapitel“ projektų Lietuvoje – Vilniuje esantis prekybos centras „Panorama“ bei verslo centras „Narbuto 5“.

Neskaitant „Rinktinės“ projekto, kompanija plėtoja ir dar vieną objektą Vilniuje – verslo centrą „OXY Offices“, kuris įsikurs sostinės Šnipiškių rajone, adresu Kernavės g. 86. Objekte bus 7,8 tūkst. kv. m. nuomojamo ploto.

Pati „Kapitel“ savo internetiniame puslapyje prisistato kaip kompanija, vystanti ir valdanti nekilnojamojo turto projektus, kurianti „kokybišką darbo, apsipirkimo ir apgyvendinimo aplinką“.

Grupė įkurta 1997 m. Estijoje, šiuo metu turi padalinius Lietuvoje, Latvijoje ir Čekijoje.

Bendra kompanijos valdomo turto vertė – 590 mln. eurų, iš jų 187 mln. eurų (32 proc.) tenka Lietuvai, 218 mln. – Estijai (37 proc.).

Daugiausiai pajamų grupė gauna iš mažmeninės prekybos plotų nuomos (372 mln.; 63 proc.), 84 mln. eurų (14 proc.) – iš biurų nuomos veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas