Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninės milžinės ketina palaikyti Prancūzijos pasiūlytą sąžiningų mokesčių iniciatyvą

Maždaug 75 didžiausios technologijų įmonės, įskaitant „Google“ ir „Facebook“, išreiškė palaikymą Prancūzijos iniciatyvai, įpareigojančiai jas „mokėti teisingą mokesčių dalį“ veiklos šalyse
„Facebook“, „Google“ programėlės
„Facebook“, „Google“ programėlės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį Eliziejaus rūmuose pristatė iniciatyvą „Tech For Good“ („Technologijų bendrovės už gerovę“), kuria siekiama parengti pagrindines taisykles, užtikrinančias, kad internetas bus „laisva, atvira ir saugi erdvė be sienų“.

Prie iniciatyvos prisijungė tokios technologijų milžinės kaip „Google“, „Facebook“, „Microsoft“, „Twitter“, „Snapchat“ ir „Huawei“.

Taip pat prisijungė įvairūs technologijų „vienaragiai“, startuoliai ir nevyriausybinės organizacijos (NVO).

Kol kas iš didžiųjų bendrovių dar nėra prisijungusios „Amazon“ ir „Apple“, tačiau šaltiniai iš Prancūzijos prezidentūros teigė, kad abi milžinės išreiškė „norą“ prisijungti.

Iniciatyva pristatyta tuo metu, kai Prancūzija praėjusią savaitę pareiškė pradėsianti taikyti naują skaitmeninį mokestį interneto technologijų milžinėms, nutraukdama paliaubas su Vašingtonu ilgai tunkančioje kovoje dėl mokesčių, kuri gali paskatinti baudžiamuosius JAV muitus Prancūzijos importui.

Prancūzija siekia visuotinio susitarimo dėl mokesčių, tačiau Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) yra perspėjusi, kad dėl stipraus JAV pasipriešinimo tokio susitarimo nepavyksta pasiekti.

Iniciatyva „Tech for Good“ apima aštuonis įsipareigojimus dėl bendro skaitmeninės erdvės reguliavimo, įskaitant „skaidrias priemones“, skirtas „užkirsti kelią medžiagos, susijusios su vaikų pornografija, terorizmu ar smurtu, perdavimui“.

Šiomis priemonėmis taip pat bus siekiama užtikrinti „vartotojų pasirinkimo laisvę“.

Iniciatyvą pasirašiusios šalys taip pat įsipareigos rimtai apsvarstyti savo „ekonominę ir socialinę atsakomybę bei [prisiimti] teisingą mokesčių naštą šalyse, kuriose jos veikia,“, atverdamos galimybę visuomenei stebėti šio klausimo reguliavimą.

„Tech for Good“ buvo sukurta 2018 metais kaip forumas, skirtas įvertinti, kaip technologijų milžinės ir naujos technologijos gali būti panaudotos bendram labui tokiose srityse kaip švietimas ir sveikatos apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas