Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 19 /12:49

Skrydžių bus daugiau: į Lietuvą žengia naujos oro linijos

Į Lietuvą žengia nauja aviakompanija – Graikijos „Aegean“, kuri startuoja su reguliariais skrydžiais tarp Vilniaus ir Atėnų, pranešė susisiekimo ministras Marius Skuodis.
„Aegean“ oro linija
„Aegean“ oro linija / Shutterstock nuotr.

Nuo 2024 m. balandžio 19 d. tiesioginis reguliarus reisas į Graikijos sostinę bus vykdomas nauju ir moderniu „Airbus A320 neo“ lėktuvu 2 kartus per savaitę, rašoma Lietuvos oro uostų pranešime spaudai.

„Tad nuo šiol Lietuva ir Graikija bus sujungtos dar geriau, kartu dar labiau išplečiant mūsų skrydžių tinklą. Iki šiol reguliariųjų skrydžių Lietuvoje nevykdžiusi „Aegean“ taps dešimtąja tradicine oro transporto bendrove Vilniaus oro uoste“, – feisbuke rašė ministras M.Skuodis.

Pasak Lietuvos oro uostų pranešimo, oficialiame oro bendrovės puslapyje jau startavo būsimo reguliaraus maršruto bilietų pardavimai.

Lietuvos oro uostų skrydžių vystymo skyriaus vadovo Tomo Zitikio teigimu, šis maršrutas bus puiki galimybė atostogų keliautojams reguliariai pasiekti Graikiją ir jai priklausančias salas.

„Matome, kad Lietuvos keliautojai itin aktyviai domisi galimybėmis atostogauti, pažinti Graikijos salas bei kitas to regiono valstybes, todėl šis skrydis tikrai atras savo auditoriją. O mums svarbu ir tai, kad Vilniaus oro uoste savo veiklą pradeda nauja tradicinė oro bendrovė, su kurios atstovais mums pavyko atrasti galimybes plėtrai mūsų rinkoje“, – teigia T.Zitikis.

123RF.com nuotr./Atėnai, Graikija
123RF.com nuotr./Atėnai, Graikija

Šiuo maršrutu oro bendrovė „Aegean Airlines“ skrydžius planuoja vykdyti iki spalio mėnesio.

„Labai džiaugiamės, kad 2024 metų vasaros sezono metu pradėsime vykdyti naujus tiesioginius skrydžius iš Atėnų į Vilniaus oro uostą ir taip sujungsime dvi sostines. Tai bus itin patogi galimybė susisiekti ne tik su žemynine Graikijos dalimi, bet ir su mūsų šalies salomis. Mums svarbu tai, kad galime dar labiau išplėsti savo skrydžių tinklą Europoje ir pasiūlyti unikalią kelionės patirtį visiems keliaujantiems su mūsų oro bendrove“, – komentavo oro bendrovės „Aegean Airlines“ atstovas Ioannis Rasoglou.

„Aegean Airlines“ oro bendrovė taps 10-ąja tradicine oro bendrove, kuri veiks Vilniaus oro uoste. Minėta oro bendrovė yra nacionalinis Graikijos oro vežėjas, kuris savo tinkle 2023 metais siūlė viso 180 skirtingų krypčių net 49 šalyse.

Lietuvos oro uostų vadovo prognozė: 60 proc. jų keleivių Atėnuose persės į kitus skrydžius

Lietuvos oro uostų vadovas Simonas Bartkus, savo naujienlaiškyje „Aviacinis rokenrolas“ taip pat pasidalino savo įžvalgomis apie naująjį maršrutą.

Jis pažymėjo, kad skrydžius tuo pačiu maršrutu ši bendrovė norėjo vystyti dar 2017 m. ir, apie tai paskelbė pirmoji. Tačiau po jos pranešimo skrydžius skubiai pradėjo tiek „Ryanair“, tiek „Wizz Air“, todėl graikai tokio sumanymo atsisakė.

Šiuo metu Vilnius-Atėnai tiesiogiai skraidina „Ryanair“ tik vasaros sezono metu, nes „Wizz Air“ savo skrydžius nutraukė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Simonas Bartkus
Lukas Balandis / BNS nuotr./Simonas Bartkus

S.Bartkus įsitikinęs, kad šis „Aegean Airlines“ bandymas bus sėkmingesnis.

„Aegean Airlines“ orientuojasi į skrydžius su persėdimu Atėnų oro uoste. Aviakompanija paruošė tvarkaraštį, kuris pritaikytas jungimams per Atėnus: lėktuvas atvyks į Graikijos sostinės oro uostą 5:45 ryte, o išvyks 23:10 vakare. Prognozuoju, jog net 60% jų keleivių bus jungiamieji keleiviai per Atėnus, per kuriuos atsivers nemažai naujos geografijos. Didelė keleivių dalis per Atėnus turėtų keliauti į Graikijos salas, ypatingai mažesnes, į kurias tiesioginių skrydžių iš Lietuvos nėra. Ateinančią vasarą planuojami tiesioginiai skrydžiai į Kretą, Korfu ir Rodą. Prognozuoju, jog populiariausi „Aegean Airlines“ jungimai bus į Mykonos, Santorini, Kosą ir Skiatos“, – rašė Lietuvos oro uostų vadovas.

Nusileidus Atėnuose, su 60-120 minučių persėdimu bus galima skrisit į absoliučiai visas Graikijos salas, o taip ir į kai kurias europines kryptis, kur logiška: Tirana, Larnaka, Bukareštas ir pan., toliau rašoma naujienlaiškyje.

Ne taip patogiai, tačiau „Aegean Airlines“ geografija išplės galimybes skristi ir į tokius sunkiau pasiekiamus taškus kaip Kairas, Marakešas ir kt.

„Aegean Airlines“ viso tinklo ypatybė – apjungti visą šį srautą ir patogiai skraidinti su persėdimu Atėnuose. Jų kainos būtent į kitus Graikijos oro uostus yra geros – iš Vilniaus aviakompanija jau parduoda bilietus, kur galima už 200-250EUR įsigyti bilietą į abi puses net ir vasaros sezono įkarštyje", – rašė S.Bartkus.

Beje, šios linijos turi ir dar vieną keleiviams malonią ypatybę – „Aegean Airlines“ viena iš retų Europos aviakompanijų, kuri nemokamai maitina ekonominėje klasėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas