Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Smaližiai pasipiktinę: „Ferrero“ pakeitė „Nutella“ sudėtį

Šokolado ir riešutų kremą „Nutella“ gaminanti Italijos firma „Ferrero“ pirmadienį pripažino, kad pakeitė šio saldėsio sudėtį. Tai pripažinti kompanija buvo priversta po to, kai apie tai paskelbė Vokietijos vartotojų grupė.
„Nutella“
„Nutella“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Cukrus

Hamburgo vartotojų apsaugos centras savo feisbuko paskyroje paskelbė, kad nugriebto pieno dalis „Nutella“ kreme padidėjo nuo 7,5 iki 8,7 proc. Tai atskleidė produkto analizė.

„Ferrero“ per savo padalinį Vokietijoje sakė, kad šiek tiek „pakoregavo“ kremo sudėtį ir kad daugelis firmų nuolat koreguoja savo produktų sudėtį.

„Kokybė ... ir visos kitos „Nutella“ savybės nepakito“, – pabrėžė kompanija.

Tačiau minėta vartotojų apsaugos tarnyba pažymėjo, kad dabar „Nutella“ kremas yra šviesesnis.

„Kadangi naujosios „Nutella“ spalva yra šviesesnė, nes aiškinamės, ar nugriebto pieno miltelių dalis nebuvo padidinta kakavos sąskaita“, – sakė minėto centro atstovai.

Verta painėti, kad „Fererro“ neprivalo nurodyti, kokią dalį kakava sudaro „Nutella“ sudėtyje.

Be to, kaip nustatyta, cukraus dalis naujos sudėties kreme, jau ir taip anksčiau sudariusi pusę kremo, padidėjo nuo 55,9 iki 56,3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos